Pàgina d'inici > Noticies > Justícia i Pau

Se celebra la Jornada Mundial de la Pau

El papa Francesc va llençar un especial desafiament als catòlics perquè la pau regni a tot el món durant el 2017

Vaticà

Amb l’any nou també arriba la Jornada Mundial de la Pau que enguany ha tingut el títol de “La no violència; Estil d’una notícia política per a la pau“. L’1 de gener, a Roma el papa Francesc va llençar un especial desafiament als catòlics perquè la pau regni a tot el món durant el 2017: “que la violència sigui desterrada de la vida de cadascú i que es fagi a través de l’oració i l’acció” va escriure el Papa en el seu missatge. 

Barcelona

Paral·lelament, a Barcelona, Justícia i Pau va celebrar, com cada any, una missa commemorant la Jornada Mundial de la Pau. Van assistir a l’acte set preveres i un diaca de la Pastoral Gitana i que va iniciar el president de Justícia i Pau, Eudald Vendrell comentant la publicació del papa Francesc. 

És la segona Missa d’Any Nou que celebra l’arquebisbe Mons. Joan Josep Omella, una de les primeres celebracions que va fer com arquebisbe de Barcelona en pendre posessió canònica de la ciutat. Durant l’acte, Omella va comentar amb un to humorístic que “esguerrava” uns quants papers, preparats anteriorment, perquè parlaven del mateix que havia comentat el president de Justícia i Pau. “Només en deixaré dos que sí que em serviran” va comentar Omella seguint amb l’humor. Durant la seva Homilia oferir un pensament de Ramon Llull i després va lloar l’impactant testimoni d’una nena de 10 anys iraquiana refugiada, anomenada Míriam, que va perdonar als seus agressors, aquells qui l’havien deixat sense casa i sense res.

T'interessarà ...