Santiago Bueno, Ramon Corts i Sergi Gordo, a l’Ateneu Sant Pacià

El Gran Canceller, el cardenal Lluís Martínez Sistach, nomena els nous càrrecs de l’Ateneu Pontifici Sant Pacià i tria els Drs. Santiago Bueno i Ramon Corts com a vicerectors, i Sergi Gordo com a secretari general

Els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), en la darrera reunió celebrada els dies 5 i 6 de novembre a Tiana, han escollit Mons. Jaume Pujol i Balcells, arquebisbe de Tarragona, com a Vicegran Canceller de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, creat per la Santa Seu el passat 1 d’octubre. Aquesta institució universitària, dedicada exclusivament als estudis eclesiàstics i directament vinculada a l’Església de Barcelona i, a través d’ella, amb la resta de diòcesis que tenen la seu a Catalunya, integra tres facultats orientades, respectivament, a l’estudi de la teologia, de la filosofia i la humanística cristianes: la Facultat de Teologia de Catalunya, la Facultat de Filosofia de Catalunya i la Facultat Antoni Gaudí. L’Ateneu Universitari Sant Pacià queda configurat com una institució universitària que promou la docència i la recerca sobre les àrees centrals del pensament cristià.

D’altra banda, el cardenal Lluís Martínez Sistach, Gran Canceller de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, va signar, el passat 2 de novembre, els nomenaments dels dos vicerectors i del secretari general d’aquesta institució acadèmica. Els dos vicerectors designats pel Gran Canceller són el Dr. Santiago Bueno Salinas, professor de Dret Canònic a la Facultat de Teologia de Catalunya, i el Dr. Ramon Corts Blay, professor d’Història de l’Església a la Facultat Antoni Gaudí, d’Història de l’Església, Arqueologia i Arts Cristianes. De la mateixa manera, el cardenal Lluís Martínez Sistach ha nomenat secretari general de l’Ateneu el Llic. Sergi Gordo Rodríguez, professor de Filosofia de la Religió a la Facultat de Filosofia de Catalunya. Els tres càrrecs són per a un període de tres anys. També ho és el de rector de l’Ateneu, que és el Dr. Armand Puig i Tàrrech, professor de Nou Testament a la Facultat de Teologia de Catalunya, nomenat el passat 1 d’octubre.

L’Ateneu Universitari Sant Pacià aixopluga, mitjançant la Facultat de Teologia, nou institucions més, que queden connectades estretament amb ell: l’Institut de Teologia Fonamental, l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona, el Centre d’Estudis Teològics de Mallorca i els Instituts Superiors de Ciències Religioses de Barcelona, Girona, Lleida, Mallorca, Tarragona i Vic. Totes elles han estat erigides per la Santa Seu, en depenen i es regeixen per la Constitució Apostòlica Sapientia Christiana (1980) i altres instruccions pontifícies, i segueixen les directrius acadèmiques de la Declaració de Bolonya -signada per la Santa Seu l’any 2003-.

L’Ateneu permetrà, segons el Dr. Armand Puig, una coordinació més gran entre totes les institucions acadèmiques que comparteixen l’edifici del Seminari Conciliar de Barcelona, que aixopluga un centenar de professors i un miler de alumnes pertanyents a l’Ateneu. “L’Ateneu és un instrument formidable per a una presència consolidada d’Església, ja que es vol fer present en el món acadèmic, universitari i cultural de la Catalunya del present i del futur”, assegura.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

22 Juliol, 2019
La Fundació Pere Tarrés preveu becar les activitats d’uns 4.500 infants durant el mes d’agost