Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Sant'Egidio, 47 anys de vida a Barcelona

La Comunitat fundada per Andrea Riccardi va festejar a la Basílica de Santa Maria del Mar l'aniversari del seu inici amb una litúrgia presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach

La Comunitat de Sant’Egidio va festejar el passat diumenge 17 de maig a la Basílica de Santa Maria del Mar el seu 47è aniversari del seu inici amb una litúrgia presidida per Mons. Lluís Martínez Sistach, cardenal arquebisbe de Barcelona. 

Un icona del Sant Rostre de l’Església de Sant’Egidio situada al presbiteri observava a centenars de feligresos que van omplir la basílica durant la solejada tarda. La Comunitat de Sant’Egidio va ser fundada a Roma pel professor Andrea Riccardi, quan era estudiant universitari, el febrer de 1968. Actualment reuneix a més de 60 mil membres, tots voluntaris, en 74 països del món. A Barcelona la comunitat de va començar  al 1989.

 Homilia del Cardenal Martínez Sistach

Durant la seva homilia, el cardenal Martínez Sistach  va tenir unes paraules d’agraïment per una comunitat cada vegada amb més membres i més projecció. “Ens apleguem per donar gràcies a Déu pel do de la Comunitat de Sant’Egidio. Des dels seus inicis amb el carisma que va rebre Andrea Riccardi, aquesta obra eclesial s’ha anat difonent i estenent per 73 països amb més de 60 mil membres i moltíssims amics i simpatitzants. Dels nostres cors brolla l’acció de gràcies a Déu pel bé que aquest carisma i aquest moviment eclesial universal ha fet a tots els seus membres i a moltes diòcesis i a països del món”

També va recordar les paraules del Papa Francesc, que remarcava de manera clara i concisa els principals signes de la comunitat de Sant’Egidio. “Aquesta fecunda presència de la Comunitat en el món ha estat sintetitzada meravellosament pel Papa Francesc en les seves paraules pronunciades el 15 de juny de 2014 en la basílica de Santa Maria in Trastevere. Són tres paraules que són actituds i actuacions de tots els seus membres: Oració, pobres i pau. Tres paraules i tres actuacions que sempre han anat juntes en la vida i activitat de la Comunitat de Sant’Egidio. Tres actituds i tres actuacions que estan presidides per la pregària”.

Finalment, l’Arquebisbe de Barcelona va demanar a tots els membres de la comunitat un compromís ferm amb l’Evangeli, comunicar-lo i transmetre’l sense pors. “Aneu, prediqueu i bategeu. És el que està fent la nostra estimada Comunitat a la nostra Església metropolitana i en moltes altres Esglésies del món. Andrea Riccardi va rebre el carisma després del Concili Vaticà II, assemblea eclesial, pastoral i evangelitzadora. I aquest carisma conciliar harmonitza molt bé amb el contingut de la constitució dogmàtica Lumen Gentium, que ens ensenya que el que és específic del laic cristià és el seu caràcter secular, estar present en el món per aportar-hi la llavor de l’Evangeli”.

Assistents

Hi van ser presents, juntament amb els membres de la Comunitat i les persones que participen en la seva activitat, sacerdots, delegacions ecumèniques, representants de les Institucions i amics i representants d’altres confessions cristianes.

També hi van fer acte de presència el polític d’Unió Democràtica de Catalunya,  Josep Antoni Duran i Lleida, la diputada de Convergència i Unió,  Glòria Renom, el Director general d’Afers Religiosos  representants, Enric Vendrell,  el Director general de Serveis Penitenciaris y Rehabilitació de la Generalitat, Ignasi Garcia Clavel o el Degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, el Dr. Armand Puig.

T'interessarà ...