Sant Marc, patró dels sabaters

La Confraria dels Mestres Sabaters de Barcelona celebra el seu dia amb un ritu que té més de 800 anys d'història

Sant Marc és una data marcada al calendari de la confraria dels sabaters. Una quarantena de parells de sabates de la Confraria de Sant Marc Evangelista de Mestres Sabaters de Barcelona s’han acostat a la Catedral de Barcelona per celebrar el dia del patró dels sabaters que per primera vegada ha presidit el cardenal Joan Josep Omella.

L’arquebisbe de Barcelona, ha posat en relleu l’ofici. “El vostre ofici és el de les sabates, perquè els peus puguin anar ben protegits, mentre que el de sant Marc és anunciar a Jesucrist perquè nosaltres puguem caminar en aquest món i que la vida tingui un sentit” el cardenal ha assegurat que hi ha tres missions a fer, l’anunci de l’Evangeli, la fraternitat, l’estima dels uns als altres i la caritat.

Un ritu de 800 anys

La capella de Sant Marc ha estat el lloc on s’ha guardonat als nous membres de la confraria i als mestres sabaters. Omella també ha rebut la medalla de confrare que li atorgava el títol de prohom d’honor. La confraria dels sabaters fa 800 anys d’història i continua el seu camí per un motiu molt clar:

la fe dels confrares

Tal i com ha explicat Teresa Maria Comellas, directora de la confraria de mestres sabaters de Barcelona, “el gremi va tancar però la confraria ha seguit fins ara gràcies a la fe dels confrares, actualment seguim fent el que fèiem abans” ha assegurat.

A cop de flabiol i tamborí, el vestigi de la confraria de sabaters s’ha dirigit al claustre de la catedral per fer una ofrena floral al mateix lloc on reposa la tomba dels mestres de la sabata. Els currotacos amb forma de sabata, han posat al punt final a un ritu que va començar el 1208 i que no pensa perdre la seva tradició.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

18 Setembre, 2019
Un grup de persones amb discapacitat visual arriben a Santiago de Compostel·la després de tres anys fent el camí francès
18 Setembre, 2019
Entrevista realitzada a Maria Rosa Alzina Canals, col·laboradora en l'organització d'activitats a la Pastoral del Sord de Barcelona