Pàgina d'inici > Noticies > Joventut

Sant Josep, patró del Seminari

Amb motiu de la festivitat, s’ha organitzat un partit de futbol entre tots els seminaristes de Catalunya i una vetlla de pregària per les vocacions

La vida s’ha de concebre com una vocació. Això deixava escrit el Cardenal Sistach en la darrera exhortació pastoral amb motiu del Dia del Seminari: “Senyor, què maneu que faci jo?”. I la vocació dels seminaristes és arribar a ser capellans. Com és ben sabut, el 19 de març se celebra la festivitat de Sant Josep, dia del pare, però també del Seminari.

Per celebrar-ho, tots els seminaris de Catalunya participaran en un torneig de futbol que ha arribat a la seva 9a edició i que pretén ajuntar l’esport, la diversió i la bondat en un joc net o fairplay. Tres equips -el Seminari Major de Terrassa, el Seminari Major Interdiocesà i el Seminari Conciliar de Barcelona- competiran per guanyar la competició de futbol-7, que tindrà lloc el dia de Sant Josep a l’escola d’esport BRAFA. Posteriorment, tots els seminaristes participaran en la missa al SMI presidida per Josep Àngel Saiz-Meneses, bisbe encarregat dels seminaris de Catalunya, i en acabat soparan tots plegats.

Units en la pregària

Però aquesta no és l’única activitat que s’ha organitzat en el marc del Dia del Seminari. La Delegació de Joventut, juntament amb el Seminari Conciliar de Barcelona, proposa una vetlla de pregària per les vocacions la nit del dissabte. Tanmateix, tot començarà a les 20h amb una eucaristia a la capella del Seminari i continuarà amb la vetlla eucarística, que finalitzarà amb un petit refrigeri. La vetlla està pensada, sobretot, per als joves però està oberta a totes aquelles persones que vulguin pregar per les vocacions amb els seminaristes.

T'interessarà ...