Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

San Agustín: “El Vaticà no té més misteris que els que poden existir en qualsevol organització humana”

El periodista va tractar en el penúltim Cafè Youcat de la temporada una temàtica que sempre genera misteri i desconeixement entre els catòlics i fins i tot entre els no creients: el Vaticà

El penúltim Cafè Youcat de la Temporada celebrat el passat diumenge 24 de maig a Santa Anna va tractar sobre un temàtica que sempre genera misteri i desconeixement entre els catòlics i fins i tot els no creients: el Vaticà.

Per abordar-lo amb profunditat i coneixement de causa, el convidat a la xerrada va ser el periodista Arturo Sant Agustín. Es tracta de l’autor del llibre, ‘Tras el portón de bronce’, obra que analitza els dos anys de papat de Francesc, confrontant testimonis del Vaticà de diferent perfil i rellevància.

Ponència

Durant la xerrada, el periodista va explicar com va ser la seva arribada al Vaticà, com va conèixer al cardenal Ratzinguer. També va remarcar, a diferència del que molts pensen, que és un lloc on la gent és de paraula. Després d’anys d’investigació el protagonista d’aquest Youcat va comentar que una de les causes que genera aquest gran misteri entorn una institució com el Vaticà és el desconeixement. “El Vaticà no té més misteris que els que poden existir en qualsevol organització humana. Segurament aquests misteris són provocats per la manca d’informació”, assegura San Agustín.

Per altra banda, el Arturo Sant Agustín va asseverar que la indústria cinematogràfica americana, a mans de gent que no és cristiana, ha estat un dels grans enemics del Vaticà. Per aquest motiu, considera fonamental una producció audiovisual de qualitat.

“El Vaticà i l’església catòlica necessiten urgentment bones pel·lícules, bons directors. Un dels seus grans enemics és Hollywood. La prova està en què si tu agafes l’evangeli és una cosa viva, cinematogràfica. En aquest país confonem la transcendència amb l’avorriment”, detalla el periodista.

Preguntes incisives

Un cop finalitzada la ponència va arribar el torn de preguntes. Un espai on es va poder aprofundir una mica més en el tema, ser més punyent. Els joves van preguntar sobre quin poder real te el papa Francesc,  quins grups de poder s’hi troben o què hi ha en els arxius secrets del Vaticà.

“Gràcies a les preguntes que hem escrit, i a les qüestions que hem anat dient, hem generat molt contingut. No obstant, és un tema que dóna per més”, va opinar la Teresa. Per altra banda, el Joan va considerar que “els catòlics no acaben de saber massa sobre el Vaticà. Tot i que avui moltes preguntes han quedat contestades, n’hi ha moltes altres que estan a l’aire”.  

Tal com es va fer l’any passat, l’últim Youcat de la temporada, que tindrà lloc el proper 21 de juny, tindrà un ponent i una xerrada sorpresa. Un espai amb cafè i amics que no es pot perdre. 

T'interessarà ...