Una mà estesa a l’Església perseguida

L'associació francesa humanitària 'SOS Chrétiens d'Orient' estèn a Itàlia la iniciativa d'ajut als que pateixen les guerres i l’integrisme a Terra Santa

Aquesta setmana des de Rome Reports ens informen sobre l’ajut a l’Església perseguida d’Orient. Entre les diferents entitats dedicades a donar suport als que pateixen la persecució, destaca l’associació humanitària francesa SOS Chrétiens d’Orient.

SOS Chrétiens d’Orient

SOS Chrétiens d’Orient va néixer a París el 2013. Des de 2014,  més de 1.400 voluntaris s’han bolcat per ajudar aquells que pateixen les conseqüències de les guerres i l’integrisme a Terra Santa.  Actualment, ha obert una delegació a Itàlia, estenent així la seva iniciativa.

“En el 2015 ja teniem onze missions i més de 800 accions”, explica el president de SOS Chrétiens d’Orient, Charles de Meyer. SOS cristians “van al rescat de persones en perill, però específicament afavoreixen projectes a llarg termini”. “El nostre propòsit és permetre als cristians orientals construir un futur en la seva pròpia terra”, asegura Meyer.

Pilars

Les bases de l’entitat se centren en: ajuda material, reconstrucció i restaurar la convivència ferida. Aquests són, segons els seus fundadors, els pilars del treball de l’associació. Tal com explica el president de SOS Chrétiens d’Orient, “l’objectiu és imposar un model europeu allí sinó demostrar-los que la seva sort ens importa, que volem viure a prop seu”. “També créixer amb ells, perquè els cristians d’Orient ens ajuden molt més del que nosaltres els hem ajudat”, afegeix.

Entre els diferents projectes destaca la restauració de la fortificació coneguda com el Krak dels Cavallers, una fortalesa construida pels Creuats. També, petits projectes, com el suport a Hussam que li ha permés reobrir el forn de pa que tenia i que havia estat debastat pel Daesh.

Reflex d’Orient

“Quan ajudem els cristians en realitat no ajuda només als cristians”, explica Sebastiano Caputo representant de l’associació a Itàlia. “Ajudem a tota la població civil perquè quan s’obre un hospital o es reconstrueix un col·legi no es demana la partida de baptisme a ningú”. “Ajudem a tot el món!”, exclama. “Mirant-los ens veiem reflectits en ells i podem redescobrir una identitat cristiana que Occident ha perdut completament, afegeix Caputo.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

14 Juny, 2019
L’ARA i la Fundació La Caixa donen 20.000 euros a Santa Anna i a l’Hospital Sagrat Cor per la seva tasca en l’hospital a peu de carrer