Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Romero va morir per l'Església i pel poble

El proper diumenge 1 de març es celebrarà una missa d'acció de gràcies a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor amb motiu de la propera beatificació de Mons. Óscar Romero

El procés de beatificació de Mons. Óscar Romero va estar durant anys aturat i ha estat el Papa Francesc qui ha signat el decret on va qualificar a Romero com a màrtir in odium fidei (en odi a la fe), per la qual cosa serà beatificat sense la necessitat d’un miracle. En aquest context, la comunitat de Sant’ Egidi convida a la celebració de l’eucaristia d’acció de gràcies que serà presidida per Monsenyor Vincenzo Paglia, president del Consell Pontifici per la Família i postulador de la causa de Mons. Romero. L’1 de març amb l’eucaristia a les 11:30h a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor serà l’inici dels actes que se celebraran a la diòcesi per l’aquesta beatificació.

Beatificació esperada des de fa anys

Monsenyor Óscar Romero va ser assassinat mentre presidia l’eucaristia el 24 març de 1980 de mans dels militars. Després de ser nomenat arquebisbe de San Salvador, Mons. Óscar Romero, qui per a molts seria un arquebisbe una mica crític amb les injustícies del país, va patir una commoció molt forta amb l’assassinat de Rutilio Grande, rector jesuïta amb enormes capacitats pastorals. Aquest assassinat va ser l’inici d’una defensa dels drets dels pobres i de l’Església que va incomodar al govern fins al punt d’aconseguir el seu silenci assassinant-lo mentre presidia una eucaristia on avui es conserven les seves restes com a lloc de peregrinació per a molts dels salvadorencs.

Molts van intentar que Mons. Romero s’anés a viure al Vaticà com a mesura de protecció de la seva pròpia vida, fins i tot ell mateix era conscient de la possibilitat de ser assassinat. Però en la seva última visita al Papa Joan Pau II li va confessar: “Jo retorno, però em maten, no sé si l’esquerra o la dreta”.

T'interessarà ...