Pàgina d'inici > Noticies

Roma serà aquest cap de setmana la capital de les confraries i germandats

[Romereports.com] Amb motiu de l’Any de la Fe aquest cap de setmana es donaran cita a Roma centenars de confraries, germandats i associacions de pietat popular per celebrar tres intenses jornades de pelegrinatge a Roma. Divendres i dissabte podran participar en catequesi per idiomes en diverses esglésies properes a Sant Pere i realitzar la professió […]

[Romereports.com] Amb motiu de l’Any de la Fe aquest cap de setmana es donaran cita a Roma centenars de confraries, germandats i associacions de pietat popular per celebrar tres intenses jornades de pelegrinatge a Roma.

Divendres i dissabte podran participar en catequesi per idiomes en diverses esglésies properes a Sant Pere i realitzar la professió de Fe amb una peregrinació des de l’Obelisc de la plaça de Sant Pere fins a la tomba de l’apòstol. A més les esglésies estaran obertes de forma permanent amb confessors.

ARZ. RINO FISICHELLA

President, Pontifici Consell per a la Nova Evangelització
“Nosaltres hem proposat i defensat la proposta del sínode, i li hem donat suport amb força, que en totes les diòcesis hagi almenys un lloc conegut a tota la diòcesi destinat a la confessió les 24 hores del dia”.

Diumenge serà la gran cita i les processons prendran els carrers propers a la plaça de Sant Pere. La majoria de les confraries que han traslladat les seves imatges a Roma són italianes i entre elles destaca la Madonna di Quintiliolo de Tivoli, una imatge del segle XIII que acompanyarà a l’altar al papa Francesc durant la Missa. No obstant això, la presència de confraries d’Amèrica Llatina serà molt limitada.

ARZ. RINO FISICHELLA

President, Pontifici Consell per a la Nova Evangelització
“Per a les confraries era molt complicat que nosaltres personalment com Dicasteri ens féssim càrrec d’una invitació perquè estiguessin presents. És comprensible que només per dos dies de celebració i també en un moment de crisi com el que vivim, poguessin afrontar un viatge des d’Amèrica Llatina”.

A la Missa està previst que acudeixin més de 50.000 pelegrins. I en els laterals de la plaça, al costat del les columnes de Bernini, es podran visitar les imatges desplaçades fins a Roma per a l’ocasió per part de les confraries i germandats.

T'interessarà ...