Pàgina d'inici > Església de Barcelona > Mans Unides

Resultats dels Premis periodístics de Mans Unides

L'ONG atorga el Premi Especial a Ángel Expósito, director de "La Tarde" de Cope, pel seu compromís amb els més desfavorits

Ángel Expósito és el nou Premi Especial Mans Unides. Amb aquest premi, l’ONG vol reconèixer el treball o la trajectòria d’un professional, programa o mitjà de comunicació, que es distingeixi pel seu compromís amb els més desfavorits.

Mans Unides ha decidit atorgar aquest premi, que celebra la seva 5a edició, al director de “La tarde” de Cope “per la seva dedicació professional i la seva sensibilitat pels temes invisibles que visibilitza; pel seu interès pels temes humans, que poques vegades es coneixen; perquè la seva implicació li porta a conèixer aquestes realitats de primera mà, sobre el terreny i per la seva defensa aferrissada del caràcter social del periodisme”.

Guardonats

El Premi Mans Unides de Premsa, que arriba a la seva edició número 38, l’ha rebut ex aequo la periodista Ana Palacios, pel reportatge: “La nova vida dels nens esclaus“, publicat en el suplement Paper de El Mundo.

La periodista aragonesa comparteix guardó amb Francisco Javier Carrión, periodista independent establert a El Caire, que rep el premi pel treball “La mare de les iraquianes trencades“, publicat a la revista Yo Dona (El Mundo).

El jurat del Premi Mans Unides de Premsa, ha estat format per Begoña San Martín (Europa Press Social), Raquel García (Telecinco), Lola Hierro (Planeta Futuro -El País-) i Rafael Sánchez (Africa Fundación Sur), a més de Jesús Torío, que va participar com a persona designada pel Santander, entitat que col•labora amb 3.000 euros en aquest premi.

La fotoperiodista argentina Constanza Portnoy va resultar guanyadora de la 3a edició del Premi Mans Unides de Fotografia per la seva feina: “Força de vida: el que salva l’amor”, que, segons el jurat, compost, entre d’altres, pels fotògrafs i fotoperiodistes Javier Carbajal (guanyador de la primera edició del Premi), Daniel Parrilla, D. Pablo Echeita, reflecteix “esperança i positivitat a raudals”. Obra Social La Caixa contribueix a aquest premi amb 2.500

Premis per als més joves

Quant als premis destinats als més petits, els guardonats han estat, Diego M. Marjotie, que, amb el divertit relat “Com alguna cosa pot començar regular, passar a malament i acabar genial“, ha estat meritori del guardó en la 8a edició del Premi Mans Unides de Relats per a nens i joves, mentre que el dibuix de María Alonso-Tejón,alumna de 4t d’ESO del Col•legi Dulce Nombre de Jesús (Oviedo), ha guanyat el Premi Mans Unides de cartells per a nens i joves en la seva 16 edició.

El Popular és l’entitat que col·labora amb aquests premis, dotats cada un amb 1.500 euros que hauran de destinar a activitats solidàries o culturals.

Entrega

L’entrega de premis tindrà lloc el dimecres 27 de juny, a la seu madrilenya de la Fundació Botín,a les 19:00h. Javi Nieves, presentador del programa “Buenos Días Javi y Mar” de Cadena 100 conduirà l’acte.

 

T'interessarà ...