Pàgina d'inici > Noticies

Restaurades les campanes de Santa Maria del Mar

Les campanes de bronze de la basílica de Santa Maria del Mar, al barri del Born de Barcelona, estan exposades al costat de l’altar ja que, recentment, han estat restaurades. Tot aquell qui vulgui, per tant, les podrà veure de prop en el seu màxim esplendor. I és que la feina de restauració, duta a […]

Les campanes de bronze de la basílica de Santa Maria del Mar, al barri del Born de Barcelona, estan exposades al costat de l’altar ja que, recentment, han estat restaurades. Tot aquell qui vulgui, per tant, les podrà veure de prop en el seu màxim esplendor. I és que la feina de restauració, duta a terme per l’empresa Campanas Ermec, s’ha basat en la neteja i la brillantor, així com dotar-les d’un jou de fusta perquè es puguin moure automàticament o manual.

La basílica, que va ser construïda al segle XIV, ha estat restaurada en tres fases des del 2012 gràcies a un acord entre el Departament de Cultura i l’Arquebisbat de Barcelona. En la primera fase, es va restaurar la façana principal i els campanars; en la segona, es van recuperar elements escultòrics de l’exterior i els sistemes d’evacuació d’aigües, i en la tercera es va preveure la restauració de les dependències interiors.

T'interessarà ...