Pàgina d'inici > Noticies > Familia i Vida

Reptes de la família avui

La família cristiana cerca tenir un lloc en la societat, pels valors que la configuren, i és una riquesa per a la societat

Mn. Claret
Delegat diocesà de Pastoral Familiar

Parlar de reptes no significa que la família no tingui un gran valor. Recordem-ho, la família  és la institució més valorada de la societat. Parlar de família és parlar de les  nostres arrels, de la nostra genealogia, d’aquells que ens han donat i dedicat la vida. De les persones que ens han introduït en la vida i en la fe.

La família, però, avui té uns reptes. Des del seus inicis sempre ha estat en evolució, intentant viure sempre el que li és essencial. Des de proposar-la pràcticament com el lloc de la transmissió de la vida, a la descoberta de riqueses internes que no sempre es valoraven, avui la família cristiana cerca tenir un lloc en la societat, pels valors que la configuren, i són una riquesa per a la societat.

Quines són les qualitats que creiem irrenunciables i vàlides de manera incondicional? Ho són  l’amor que comporta lliurar-se incondicionalment l’un a l’altre, l’estabilitat conjugal que comunica seguretat a les persones  que la formen, el sentit de comunitat i ajut fraternal entre els seus membres, ser el lloc de compartir la vida de cada dia, la vivència i transmissió dels valors espirituals tals com generositat, gratuïtat, el sentit  sagramental del significat de la mútua donació,  etc.

“La família  és la institució més valorada de la societat” És també un repte el com ajudar a tots aquells que, per causes diverses, han fracassat en la vida conjugal. El divorci sempre serà l’experiència d’un fracàs en la vocació més primària de l’home i de la dona:  construir una comunitat de vida i amor. L’Església, els cristians, han de fer l’esforç d’acompanyar a les persones en aquest procés dolorós, principalment per a que els fills no pateixin l’absència de l’escalf de la llar.

Aquests són, entre altres, els grans reptes que té el matrimoni i la família avui. Davant d’altres models de família que proposa la societat, l’Església té una postura respectuosa amb les persones però creu que hi ha un model que ha donat molts fruits, que pertany a la constitució de la persona, i que segueix essent el fonament de la societat, i el lloc natural de servei a la vida.

T'interessarà ...