Rejoguines per educar i ajudar

El Moviment del País de l’Arc Iris i la Comunitat de Sant’Egidio organitzen un any més el mercat de joguines recopil·lades pels infants i joves per obtenir fons per l'Àfrica

Com cada desembre torna a Barcelona la festa-mercat de la “Rejoguina”, una fira solidària de joguines reciclades, recopil·lades per infants i adolescents, per a vendre-les i obtenir fons per a una causa. 

Solidaritat amb Àfrica

Es tracta d’una iniciativa promoguda des de fa anys pel Moviment del País de l’Arc Iris i la Comunitat de Sant’Egidio, que cada any destina els guanys a una causa i enguany aniran els fons a l’Àfrica.Aquesta acció compta amb una doble vessant que, d’una banda vetlla per la solidaritat cap a una necessitat i, en segon lloc, es una eina pedagògica per a tot aquell infant i jove que apren a reciclar una joguina i ha compartir-ho amb el més necessitat. Tots aquells donatius que s’obtinguin de la venda de les joguines reciclades es destinaran per a sostenir el infants malalts de SIDA a Àfrica.  

Rejoguines a Catalunya

Els nens i nenes han estat recollint les joguines durant dos mesos i ara les disposen a la venda per a tot aquell que vulgui col·laborar. És un acte que es realitza a diverses ciutats Europees i aquí, concretament, a Barcelona (5-6 y 12-13 de desembre – Plaça Carles Pi i Sunyer (Portal de l’Àngel), Manresa (5 de desembre – Plaça Sant Domènec) i Tarragona (12 de desembre – Rambla Nova) . L’horari és de 11h del matí a les 20 de la tarda.  

Premiats per la pau

El moviment del País de l’Arc Iris neix el 1998 de l’experiència de més de 40 anys de treball de la Comunitat de Sant’Egidio amb els més joves. El 2002 el Moviment del País de l’Arc Iris va rebre el premi internacional Montessori, “Educació per la pau” pel reconeixement del seu treball per l’educació d’infants i joves per la pau. És un moviment internacional format per més de 50.000 infants, adolescents i joves que treballen per construir un món més humà, més just, més solidari i més respectuós amb la natura.

T'interessarà ...