“Red de Libertad”, ja als cinemes

La història d'una filla de la caritat de desafiar el nazisme Salvant 2.000 vides dels camps d'extermini

Amb motiu de la conmemoració del quart centenari de la fundació de les Filles de la Caritat, fundada per Sant Vicent de Paul i Lluisa Marillac, aquest cap de setmana arriba als cinemes Red de Libertad. La pel·lícula, dirigida per Pablo Moreno (Poveda, Un Dios prohibido…), recupera la història de Sor Helena , digna d’explicar per la seva actuació heroica en plena ocupació Francesa.

Sinopsis

La trama s’ubica a França, als inicis de la Segona Guerra Mundial, quan Sor Helena Studler testimoni dels actes impunes que es cometen per l’exèrcit nazi, dur a terme una extraordinaria tasca de caritat ajudant als captius i presoners de guerra. Amb aquesta acció s’implicarà una gran xarxa de gent, que se solidaritzarà i amb la qual s’aconseguirà alliberar dues mil vides d’un dels camps d’extermini del país.

Solidaritat, un missatge necessari avui

Es tracta d’una producció de Contracorriente Films, vinculada a l’Església, en la qual es ressalta a la perfecció la figura de la congregació de les Filles de la Caritat, a partir de la posada en escena de Sor Helena, interpretada amb èxit per Assumpta Serna. L’actriu aconsegueix palpar aquest cor i implicació que va demostrar la germana Studler quan va organitzar tota una xarxa per tal d’ajudar els més perjudicats del conflicte. Un testimoni necessari de ser explicat, i una situació que dona un missatge de solidaritat, segons Mn. Peio molt actual, ja que es pot aplicar amb tragèdia dels refugiats sirians.

Comentari Mn. Peio

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...