Recta final de la Sagrada Família

El temple podria estar acabat definitivament el 2026

La Sagrada Família segueix avançant amb les seves obres amb un objectiu concret: finalitzar el 2026. Així asseguren Esteve Camps, president de la Junta Constructora i Jordi Faulí, arquitecte director de la basílica. Segons Camps, el projecte està arribant a la recta final si la “tecnologia segueix avançant com fins ara”.

Recta final: Les 6 Torres

La construcció actual consta del 70% d’edificació que es vol assolir. Amb la façana de la passió ja acabada, l’edificació se centrarà en l’aixecament de les sis torres centrals (les Torres dels Evangelistes, 135 m; la Torre de la Mare de Déu, 138 m i la Torre de Jesucrist, 172 ‘5m). Durant els darrers mesos, l’equip d’arquitectes s’ha centrat en la Torre de Jesucrist. Aquesta estarà habilitada amb un ascensor transparent que conduirà a la Creu. Seguint les pautes que va deixar Gaudí, la part superior de les torres representaran el firmament de l’univers, projectades amb els colors de la creació que vindran predeterminats per la situació de les parts exteriors de la Sagrada Família. A la banda que dona a la Glòria hi haurà claror, la que dona al naixement, més blaus; a la façana de la passió el color predominant serà el vermell i a la banda que dona a la Mare de Déu, estrelles.

2022, finalització de les torres

El 2022 es té previst finalitzar la construcció de les sis torres centrals. Camps explica “som hereus de Gaudí”, ja que opten per mantenir-se fidels als documents que l’arquitecte català va dissenyar. Ara bé, la comissió artística consta de 5 crítics d’art que reben formació de teòlegs per tal de ser el més precís possible en la construcció del temple. Així, no deixa de ser un monument amb un alt atractiu turístic, tant a nivell religiós, com històric i artístic.

T'interessarà ...