Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Record a la taula rodona sobre el genocidi armeni

El passat 21 d'abril es va celebrar, al Centre Cultural El Born, l'Acte Central commemoratiu del Centenari del Genocidi Armeni

L’acte que l’Associació Cultural Armènia de Barcelona va organitzar el passat 21 d’abril al Centre Cultural El Born va tenir la presència de l’ambaixador de la República d’Armènia a Espanya, Sr. Avet Adonts; el Vicari General de l’Església Apostòlica Armènia a Espanya i Portugal, Pare Sasoon; representants del Cos Consular i del govern de Catalunya, polítics, acadèmics i nombrosos mitjans de comunicació.

L’arquitecte Armin Sirouyan es va encarregar de la conducció i va descriure el significat de l’esdeveniment, presenciat per 200 espectadors.

Va fer ús de la paraula el Sr. ambaixador, Avet Adonts, qui es va referir a la repercussió internacional del Centenari, especialment després de la resolució del Parlament Europeu i l’Homilia del Summe Pontífex al Vaticà.

Posteriorment, van exposar els oradors, d’acord al següent ordre:
Joan Baptista Culla, professor d’història de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​es va referir als esdeveniments històrics que van provocar el Primer Genocidi del Segle XX. Llíber Ferri, periodista i excorresponsal de TV3 a Europa de l’est, va desenvolupar el paral·lelisme del Genocidi Armeni amb altres genocidis ocorreguts durant el segle passat. Maria Ohannesian, filòloga i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​va exposar el patiment de les dones i nens durant el Genocidi, a més d’emfatitzar el valor de l’escriptura. Manuel Forcano, escriptor i director de la Fundació Jordi Savall, va ressenyar les conseqüències del Genocidi en el pla cultural, especialment en la música i les lletres.

Seguidament, els músics Narine Kulikyan (piano), Tatevik Khachatryan (violí), Hasmik Isahakyan i Shushanik Hovhannisyan (sopranos), van interpretar obres de Pau Casals i del Pare Komitas, culminant l’acte amb la cèlebre peça Grunk, creada el record del milió i mitjà de víctimes.

T'interessarà ...