Reconeixement acadèmic al Cardenal Sistach

L’Ateneu Sant Pacià va celebrar una miscel·lània d’homenatge titulada ‘Pastura les meves ovelles’ al que fins ara ha estat arquebisbe de Barcelona durant gairebé 12 anys

“Gràcies, Sr. Cardenal”. Aquestes van ser les paraules més escoltades i repetides en la miscel·lània d’homenatge del que ha estat durant gairebé 12 anys arquebisbe de Barcelona. Un acomiadament acadèmic que va arribar al cor del Cardenal Sistach i va fer-li recordar anècdotes del seu pontificat. Amenitzats amb una interpretació musical, els sis ponents que van seure a la taula amb l’administrador apostòlic van anar desgranant la trajectòria del Cardenal. A l’acte van estar presents gairebé tots els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya.

Sis ponents, sis visions de pontificat

El Dr. Aymar va realitzar una aproximació personal a la figura del Cardenal, mentre que el Dr. Planellas va comentar el rerefons del seu lema episcopal, d’on va sorgir el nom de la miscel·lània: Pastura les meves ovelles. Ja el Dr. Bueno va fer una aproximació biogràfica del Cardenal Sistach partint de la seva experiència personal. I el Dr. Corts va detallar els 47 articles de la miscel·lània un per un, destacant els dos punts forts del pontificat del Cardenal: els laics i la doctrina social. Per la seva banda, el Dr. Armand Puig va subratllar la importància de la creació de l’Ateneu Sant Pacià per a Barcelona. També l’arquebisbe de Tarragona va voler agrair la tasca pastoral i universitària del Sr. Cardenal, que va ser l’últim en parlar.

Un regal de tots

Dirigint-se als presents com a amics i amigues, l’administrador apostòlic va agrair aquest homenatge i va fer algunes confidències. Abans que res va confessar que no s’esperava una miscel·lània en homenatge seu i, posteriorment, va explicar una història que va marcar la seva vida: “Quan anava a la universitat, veia a molts professors –molt bons- que no escrivien mai. I jo pensava: ‘Quina pena’. Jo no volia que em passés això a mi i, quan vaig tornar d’estudiar a Roma, vaig decidir d’escriure molt i molt sovint”. El Cardenal Sistach, arropat per la majoria de bisbes de la Tarraconense, va rebre el llibre de la miscel·lània de mans dels seus homòlegs i va assegurar que aquest homenatge “m’ha arribat al cor”. 

T'interessarà ...