Radical i moderat: Deu anys de la mort de Joan Carrera

El 3 d'octubre farà 10 anys de la mort del "Bisbe del poble"

Proper, humà i amb preocupació social. Moderat en les formes i radical en el fons. Així es caracteritzava Mons. Joan Carrera, conegut també com el “Bisbe del poble” i que el 3 d’octubre farà 10 anys de la seva mort. La seva dedicació als més necessitats el va fer una persona molt estimada per aquells que el van tractar. Per tal de commemorar la seva memòria, l’entitat Memorial Bisbe Joan Carrera ha organitzat diversos actes.

Activitats

Inaugurarà la celebració, un acte d’homenatge presidit pel Sr. Cardenal Lluís Martínez Sistach, al Seminari Conciliar de Barcelona el 27 de setembre a les 19.00 h. Hi intervindrà l’arquebisbe Joan Enric Vives, bisbe d’Urgell, entre altres.

Per continuar amb les activitats, el 29 de setembre, a les 11.00 h, es guardarà una pregària i una ofrena floral al cementiri de Montjuïc. Seguidament, el 3 d’octubre a les 19.00 h se celebrarà la Missa a la catedral de Barcelona, presidida pel Sr. Cardenal Lluís Martínez Sistach. Tancarà els actes, una lectura de passatges del llibre Joan Carrera. Un bisbe de poble al monestir de Sant Jeroni de Murtra, amb l’actuació de la coral Badalonina, el pròxim 6 d’octubre a les 18.00 h.

A més, el setmanari Catalunya Cristiana publicarà en l’edició del diumenge 30 de setembre un suplement especial de setze pàgines. Val destacar que hi col·laboraran el periodista Antoni Bassas, el cardenal Lluís Martínez Sistach o la política Núria de Gispert.

Qui era Joan Carrera?

El bisbe Joan Carrera va néixer a Cornellà de Llobregat i va cursar els estudis eclesiàstics al Seminari Conciliar de Barcelona; l’any 1954. Destacava pel seu equilibrat temperament, la intel·ligència i la tenacitat; amb un element indubtable que subratllava la seva personalitat: la seva fe sòlida. Una fe que el va carregar de forces per dur a terme múltiples iniciatives en diferents àmbits. Una fe coherent, basada en la defensa dels drets humans, l’atenció al món obrer i als moviments polítics. Amb una forta implicació social, es va preocupar per la preparació de polítiques democràtiques i pel compromís polític dels cristians. I és que va seguir al peu de la lletra: “tot allò que fèieu a un d’aquests germans meus més petits, a mi m’ho fèieu” (Mateu 25:40).

T'interessarà ...