Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Radar social, una ‘app’ per a construir una opinió personal objectiva

La Federació de Cristians de Catalunya llança una aplicació multimèdia per a dispositius mòbils que permet ajudar els joves a crear-se un criteri propi sobre els esdeveniments d’actualitat diaris

Les noves tecnologies cada cop tenen més presència en la vida personal dels joves. No és gens complicat veure com en el metro van immersos en la pantalla del seu smartphone o com a casa, el primer que fan és engegar l’ordinador. I és que actualment els dispositius mòbils són omnipresents i fan possible que en un breu espai de temps rebin un allau de notícies i informació. Però, com saber què és realment important? I com crear-se una opinió sòlida i contrastada dels temes d’actualitat del dia? La Federació de Cristians de Catalunya (FCC) té la resposta: la seva aplicació Radar social adreçada als joves.

“Déu vol persones formades”

L’app conté, en llistat, les notícies més destacades de la setmana. Fent clic en una d’elles es pot veure l’estructura bàsica que té el text: un petit escrit sobre el context de la notícia i, en relació a la mateixa, què diu la Declaració Universal dels Drets Humans sobre la temàtica i què en diu la Doctrina Social de l’Església. També s’hi inclou un comentari reflexiu per tal que els usuaris puguin formar-se una opinió pròpia i fonamentada.

Un equip de dotze persones s’encarrega de crear continguts cada dia sobre temàtiques diverses: ciència, política, societat, economia… per tal d’ajudar els joves a construir un criteri personal. “Hem de donar pautes perquè, utilitzant la llibertat que Déu ens ha donat, tots puguem crear-nos una opinió lògica i objectiva”, afirma Antoni Comas, president de la FCC i impulsor de l’aplicació Radar social.

L’aplicació multimèdia, que es pot descarregar per a Android i IOS de manera gratuïta, està operativa des del passat 19 de gener.

T'interessarà ...