Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Quina és la diòcesi que deixa el Cardenal M. Sistach?

Cinc dades estadístiques indispensables sobre com és i quines característiques té l’arxidiòcesi que es trobarà l’Arquebisbe electe de Barcelona

1.       80% de població catòlica

L’arxidiòcesi de Barcelona compta amb més de 2,5 milions d’habitants, dels quals 2,1 es consideren catòlics. Aquest poble fidel conviu en un territori diocesà de 340 km2, en què hi ha 214 parròquies. En total, l’any 2014 es van administrar 7857 batejos.

2.       Diòcesi amb vocacions

408 sacerdots guien espiritualment la diòcesi juntament amb 41 diaques permanents. Barcelona té, a més, 659 religiosos i 2502 religioses.

3.       Solidaritat de l’Església de Barcelona

L’Església de Barcelona compta amb 458 instituts d’educació i 225 instituts de beneficència.

4.       25 arxiprestats

L’arxidiòcesi se subdivideix en 25 arxiprestats, que integren les demarcacions episcopals de Barcelona ciutat i àrea del Barcelonès Sud i Barcelonès Nord, així com la comarca del Maresme. Els arxiprestats són: Catedral, Rambles-Poble Sec, Sant Josep Oriol, Puríssima Concepció, Sagrada Família, Poblenou, Provençals, Sant Martí, Sant Andreu, Trinitat-Roquetes, Vilapicina, Horta, Guinardó, Vall d’Hebron, Gràcia, Sant Gervasi, Sarrià, la Torrassa-Collblanc, Cornellà de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Sants-Can Tunis i també Gramenet, Badalona Nord, Badalona Sud i la Cisa i Mataró.

5.       Dues diòcesis sufragànies

L’any 2004 es va constituir la Província Eclesiàstica de Barcelona i es va elevar la seu episcopal de Barcelona a Església Metropolitana, ja que inclou les diòcesis sufragànies de Terrassa i Sant Feliu de Llobregat. El Dr. Martínez Sistach va ser el primer arquebisbe metropolità de Barcelona.

*Dades extretes de l’Anuari Pontifici del 2014.

T'interessarà ...