Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Què s’organitza per al Corpus Christi?

La Basílica de la Concepció i la Catedral exposaran l’Ou com balla als seus claustres i, com és tradicional, el Cardenal Sistach presidirà la missa al Pla de la Seu i la posterior processó del Santíssim pels carrers del centre de Barcelona

Feia uns dies, el Cardenal Sistach convidava als fidels en una carta a participar de la festivitat de Corpus Christi, una solemnitat que “ens fa retornar al misteri d’aquell vespre en què, fent memòria de la Cena del Senyor, restàvem commoguts davant el do que Crist ens feia del seu Cos i de la seva Sang en el sagrament inefable de l’Eucaristia”. La festa del Corpus, com diu l’Arquebisbe de Barcelona, “ens empeny a ser-ne testimonis davant de tothom” de manera que el poble barceloní pugui conèixer “que el centre de la nostra vida i de la nostra fe és l’Eucaristia”.

Per tal de demostrar públicament la fe, es proposen algunes activitats lligades a aquesta festivitat.

Ou com balla

El claustre de la Basílica de la Puríssima Concepció és, juntament amb el de la Catedral, un dels espais on del 4 a l’11 de juny, ambdós inclosos, es podrà veure l’ou com balla. L’horari d’obertura del claustre de la Concepció serà de 8h a 13h i de 17h a 21h, excepte el dijous 4 i el diumenge 11 de juny, que romandrà obert de 8h a 21h ininterrompudament.

Pel que fa a la Catedral, l’Ou com balla estarà exposat des del 3 de juny a la tarda fins al dia 7. L’horari de visita és el propi de la Catedral excepte el dia 4 de juny, que es podrà veure de 9h a 19h.

Eucaristies i processons amb el Santíssim

La tradicional missa al Pla de la Seu, presidida pel Cardenal Sistach, tindrà lloc el 7 de juny a les 18.30h. Hi estan convidats tots els fidels que ho desitgin, que posteriorment podran participar en la processó on es portarà devotament el Santíssim pels carrers de la ciutat.

D’altra banda, a la Basílica de la Concepció, el dijous 4 de juny de 8h a 21h tindrà lloc l’exposició del Santíssim. Ja el 7 de juny, coincidint amb la Solemnitat de Corpus Christi, se celebrarà una eucaristia de Corpus a les 11h i, en acabar la missa, es realitzarà una processó pel claustre, on també hi haurà una catifa de flors. 

T'interessarà ...