Pàgina d'inici > Noticies

Què fa l’Església amb els diners que obté de la renda?

L’Església contribueix al desenvolupament cultural i educatiu, i alhora estalvia diners a l’Estat Hospitals, ambulatoris, centres educatius, centres de promoció de treball, casals d’avis, centres culturals i d’assistència per a immigrants i refugiats, són només una petita mostra dels llocs on l’Església  treballa dia a dia.  Quan un contribuent signa a favor de l’Església, passa […]

L’Església contribueix al desenvolupament cultural i educatiu, i alhora estalvia diners a l’Estat

Hospitals, ambulatoris, centres educatius, centres de promoció de treball, casals d’avis, centres culturals i d’assistència per a immigrants i refugiats, són només una petita mostra dels llocs on l’Església  treballa dia a dia.  Quan un contribuent signa a favor de l’Església, passa a col·laborar també en aquests serveis, ja que l’Església destina gran part dels diners de la renda a aquests centres que vetllen per la dignitat dels ciutadans.

Signar a favor d’un bé comú

Ens hem preguntat alguna vegada què suposa marcar la creu a la casella de l’Església? On va aquest  0,7% dels nostres impostos? Concretament, quan signem, el que fem és col·laborar amb cada una de les tasques amb les que s’implica l’Església. Entre aquestes hi ha un apartat dedicat a les labor pastoral i evangelitzadora i una altra, a la caritativa i social.

Labor pastoral

L’anunci de la paraula de Déu i les celebracions litúrgiques, són puntals en la missió eclesiàstica.  Més de 160.000 persones en tot l’Estat, entre aquests, sacerdots, missioners, religiosos i voluntaris, administren els  sagraments (bateig, comunió, matrimoni, …)  i treballen per donar consol i esperança als més necessitats.

És una tasca que s’expandeix al voltant dels cinc continents on hi treballen més de 13.000 missioners, i alhora es una labor que s’exerceix als llocs més propers i oblidats.  Al voltant d’uns 78 centres penitenciaris estan atesos per l’ajut de sacerdots i voluntaris, que acompanyen els presos en la seva formació, els donen força per no perdre la motivació, i els guien en l’oració i la formació cristiana.

Labor social

D’altra banda, la tasca caritativa i social que desenvolupen Càritas i Mans Unides, rep cada any donacions de l’Església, la qual a través d’aquestes entitats ajuda i promou les activitats caritatives i cap als més necessitats. És calcula que les dues entitats reben gairebé 300 milions d’euros, els quals permeten mantenir aquests serveis d’assistència social.

Dins la societat, l’Església també dedica gran part de la seva tasca l’assistència educativa i cultural.  Quasi bé un milió i mig de ciutadans és formen en col·legis catòlics, i entre 11 universitats i facultats catòliques preparen cada any al voltant d’uns 6.000 alumnes. D’altra banda, cada una de les parròquies vetlla per el patrimoni cultural, el qual visiten milers i milers de turistes anualment.

L’Església estalvia diners a l’Estat

Segons dades de la CEE, l’Església catòlica a Espanya en els seus diversos centres d’assistència social, sanitària, d’educació, entre d’altres, estalvia a l’Estat uns 20.000 milions d’euros a l’any. Només en educació, i segons les dades del Ministeri d’Educació de l’any 2009, l’Església estalvia a l’Estat 4.399 milions d’euros/any.

T'interessarà ...