Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

“Que bella era la dansa”

Cançons a la Intempèrie va tenir la tercera edició en la Església del Sagrat Cor dels jesuïtes amb la dansa d'Elisabet Besó com a element distintiu

Els jesuïtes van convidar a l’oració Cançons a la Intempèrie de Quaresma a través de la dansa d’Elisabet Besó sota el lema inspirat en la frase d’Anthony de Mello sj, que va dir: “Un dia vaig escoltar la música. Llavors vaig comprendre que bella era la dansa”.

Recolzats en textos del jesuïta Anthony de Mello, aquesta edició va tornar a aconseguir un espai de pregària en comú, acompanyats per la música i les cançons que el grup de veu, guitarra, baix, trompeta, saxo i caixa, de l’Enric Puiggròs sj, la Julia Díaz , l´Esteban Faro, el Xavi Casanovas, el Lluis Jordà i l´Eusebi Fortuny.

Cantar, escoltar i pregar

La iniciativa va sorgir dins del grup d’amics d’oferir una forma d’oració a través de la música, amb cançons que normalment no escoltariem en una celebració litúrgica. La idea va néixer el curs passat de manera aïllada, però després de veure l’èxit, es van atrevir a llançar aquest any tres edicions noves de Cançons a la Intempèrie, una per cada temps litúrgic important, amb diferents cançons i temàtiques.

La primera edició d’aquest any es va celebrar a Advent i va servir per fer memòria del jesuïta mort el 2014 de càncer, Marc Vilarassau, amb cançons compostes per ell mateix i un còmic inspirat en l’homilia “He tingut un somni”, dibuixat per Ignasi Flores. Aquesta segona sessió, per al temps de Quaresma, va tenir com a fil conductor els textos del també jesuïta Anthony de Mello acompanyats amb la dansa d’Elisabet Besó. La tercera edició serà amb motiu de la Pentecosta el 7 de maig.

T'interessarà ...