Pàgina d'inici > Noticies > Joventut

Quan la cançó es fa pregària

Joves catòlics, de l'església Hillsong i de diverses confessions es troben en una pregària ecumènica per a la unitat dels cristians

Aquest dijous 21 de gener, a les 20.30 del vespre, es van citar els joves catòlics de la Delegació de Joventut, juntament amb cristians de diferents confessions, per fer una pregària ecumènica. Va ser una trobada amb motiu de la Setmana d’Unitat per als Cristians, que va atraure nois i noies de les diferents confessions cristianes, que van passar una vetllada en comunió, al ritme de diversos cants interpretats principalment grup Hillsong dels Evangelistes.


El so de la pregària

“Per sentir-nos un, per pregar tots junts per la nostra unitat i ser l’església que Jesús va somiar.” Aquest era el propòsit amb què es va iniciar la pregària, on el fil conductor el marcava la lletra de les cançons, totes elles al voltant de l’amor de Déu per a tots. Entre cançó i cançó s’hi havia algun testimoni o una reflexió encapçalada pels joves o pels representants de les confessions. Entre aquests, va prendre la paraula el German, un jove pastor de l’Església Hillsong que va animar a descobrir la millor història d’amor, la que explica l’Evangeli, que demana “una Església Unida que estima Déu”.
Tot seguit, el Pastor va desafiar els joves a moure’s dins l’església i conèixer l’altre, per a pregar plegats a Déu, i així, fomentar el vincle entre ells.

Perquè el món cregui

També va intercedir el Bisbe Auxiliar Mons. Sebastià Taltavull, en representació dels catòlics, per demanar, com demanava Jesús, que “l’Església sigui una”. “Hem d’estar units perquè el món cregui, la nostra unitat ha de ser un reflex de Déu, que és amor”, va dir.

A més a més, va assegurar que per tal de donar exemple a la societat com a cristians, cal actuar a semblança de Déu i, no des de la mateixa mirada, sinó des de la d’Ell, segons l’Evangeli. “Una mirada de misericòrdia”-va dir el bisbe Sebastià- explicant, com en aquest mot s’hi troben les paraules “misèria” i “cor”; “el cor, que és capaç de mirar amb els ulls de Déus, els ulls de l’amor, fins i tot, allà on hi ha el més miserable”.

El Credo dels Apòstols i el Pare Nostre entonat entre tots va tancar la pregària, després de la qual molts van unir-se en un petit àpat al claustre del temple.

T'interessarà ...