Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Properes activitats d'Apostolat Seglar

Durant aquestes setmanes se celebrarà la Jornada d’Apostolat Seglar sota el títol “Comunitat de deixebles evangelitzadors” i un Curs de formació per l’acompanyament en la fe de persones i grups

El proper dissabte 14 de març tindrà lloc al Centre Borja dels jesuïtes de Sant Cugat del Vallès la Jornada d’Apostolat Seglar sota el títol “Comunitat de deixebles evangelitzadors”. Aquesta iniciativa, que comptarà amb la presència de tots els bisbats de Catalunya, pretén visualitzar i construir una xarxa de laics i laiques que a través dels moviments, associacions i entitats facin present l’Església a casa nostra.

Comunitats de deixebles missioners

Una de les intuïcions claus de l’exhortació apostòlica Evengelii gaudium per a fer possible la transformació missionera de l’Església és que “cadascun dels batejats, sigui quina sigui la seva funció a l’Església i el gran d’il·lustració de la seva fe” sigui un agent evangelitzador. Això no és nou, fa temps que el magisteri ha invitat els laics al compromís evangelitzador, fa temps que l’església invita a l’Apostolat Seglar.

Destinataris i objectius

Els destinataris els quals  va dirigida aquesta jornada són els equips responsables a nivell diocesà i a nivell català de moviments i associacions laïcals, el responsable o representant i consiliari o acompanyant de la fe de cada grup dels moviments i associacions i al responsable o representant i consiliari o acompanyant de la fe de grups no associats.

Per altra banda, els objectius són fer visible la realitat d’Apostolat Seglar, ajudar a la coneixença mútua, aportar elements formatius per créixer en consciència d’evangelització i per recollir iniciatives que ajudin a promoure l’Apostolat Seglar.

Inscripcions i horaris

Cada participant s’inscriurà al Bisbat corresponent enviant un correu electrònic abans del 7 de  març. En el seguen enllaç s’informa sobre els horaris de la jornada. 

 Reflexió sobre el misteri de Déu. Com contemplem el Déu que Jesús ens ha desvelat? Aquest és el nom del Segon Curs de Formació per l’Acompanyament en la Fe de Persones i Grups que es durà a terme a la Delegació d’Apostolat Seglar.

Aquest curs vol respondre a les necessitats dels acompanyants i de la gent que ha de ser acompanyada, algunes expressades en la valoració del curs passat, en el que es busca d’un acompanyant, i oferir una base sòlida espiritual, bíblica i teològica per enfortir l’experiència cristiana, la saviesa, les actituds necessàries per fer de consiliari, d’acompanyant, d’animador de la fe i unes eines i recursos per realitzar el servei el millor possible.

Dinàmica dels cursos

Per tal d’oferir uns blocs temàtics bàsics i amb una coherència interna el curs planteja una formació en tres anys, de cinc sessions per curs, que tingui com elements claus: Una doble dimensió transversal: L’espiritualitat i l’Escriptura. Una metodologia: Una formació que farem entre tots, cadascú des de la seva tasca i preparació. Per això serà important començar compartint des de l’experiència personal (espiritual, de fe, d’acompanyant, de moviment), i a partir de l’aportació dels experts en cada tema, realitzar treball personal de reflexió i interiorització i treball per grups.

Es subratlla per a tots els participants la necessitat de dedicació d’un temps personal entre sessió i sessió durant el curs. Disposem d’un blog per el treball de l’alumnat. Una línia de contingut de reflexió per cada curs: Tot i que es concep un conjunt de tres cursos, no cal haver-ne fet un per matricular-se al següent. Cada etapa té la seva autonomia.

El professorat que hi assistirà serà  el P. Josep Baquer, Mn. Quim Cervera, Mn. Josep Escós i Anna Almuni.  

T'interessarà ...