Prop del sepulcre segellat

“El Dissabte Sant –ens diu el Missal Romà-, l’Església no se separa del sepulcre del Senyor, meditant la seva Passió i la seva creu”

Cansat, però victoriós, Jesús ara reposa. El Gènesi es fa la pregunta: ¿Qui gosarà destorbar-lo? ¿Qui gosarà destorbar o, millor, desvetllar el qui té la primacia i l’autoritat sobre totes les coses? A l’Apocalipsi hi ha la resposta. Ho podrà fer el Déu i Pare de nostre Senyor Jesucrist, que, després de reconèixer en Jesús no només el lleó de la tribu de Judà sinó aquell lleó convertit en l’anyell immolat (Ap 5,6), ara el desvetlla per enaltir-lo, a fi que tothom el contempli dret i gloriós al tron del cel i proclami la seva victòria amb un càntic nou, dient: “Heu estat degollat i heu comprat per a Déu amb la vostra sang gent de tota tribu, llengua i nació, i n’heu fet una casa reial i uns sacerdots dedicats al nostre Déu, que regnaran a la terra” (Ap 5,9b-10).

Per ara –en el Dissabte Sant- tot això, combats, victòries i repòs, no ho podem sinó contemplar des de fora estant del silenci reverent d’un sepulcre segellat. “El Dissabte Sant –ens diu el Missal Romà-, l’Església no se separa del sepulcre del Senyor, meditant la seva Passió i la seva creu”.      

 

T'interessarà ...

24 Maig, 2019
Quatre futurs diaques permanents són admesos a ordes a la parròquia de Mare de Déu del Pilar
24 Maig, 2019
Càritas Diocesana de Barcelona reuneix a 500 persones grans i més de 160 voluntaris per celebrar una festa entre diferents generacions en el marc del 75è aniversari