Pàgina d'inici > Noticies > Càritas

Prop del 25% dels catalans viu en risc d'exclusió social

Presentat l'informe sobre exclusió i desenvolupament social a Catalunya de FOESSA i Càritas

Els processos d’exclusió social s’han intensificat a Catalunya en els últims 7 anys. S’estima que 1,8 milions de catalans viuen avui en situació de pobresa. Així ho exposa l’estudi de la Fundació d’Estudis Socials i de Sociologia Aplicada (FOESSA) i Càritas Catalunya presentat aquest migdia en un acte presidit pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach. 

Segons les dades d’aquest informe sobre exclusió i desenvolupament social a Catalunya, corresponents a l’any 2013, a Catalunya hi ha 570.000 llars que ja es troben en situació d’exclusió social, de les quals 200.000 pateixen una situació severa que necessita “una atenció d’urgència”.

“La pobresa és cada vegada més extensa, més profunda”, ha declarat el cardenal Martínez Sistach, que ha destacat que “els problemes d’exclusió que més afecten la societat catalana són els relacionats amb l’ocupació, l’habitatge i la salut”.

Les llars catalanes pateixen més problemes relatius a l’habitatge i al seu entorn que la mitjana de les llars a escala estatal. Així, el 64,4% de les llars catalanes no pateixen cap problema enfront del 67,2% del conjunt de les llars espanyoles que tampoc en pateixen.

Finalment, atesa l’evolució de la desocupació fins avui, s’espera que la baixa intensitat laboral a les llars sigui un factor d’importància. L’any 2013 les dades són el 10,8% a Catalunya enfront del 15,7% a les llars d’Espanya.

T'interessarà ...