Primera trobada entre capellans de joves

La Pastoral de Joventut reflexionarà aquest any entorn l'evangelització i com els capellans han d'acompanyar els joves en el seu dia a dia

Aquesta setmana la Pastoral de Joventut ha organitzat la cinquena trobada amb els capellans que treballen amb joves. Com a les darreres ocasions el cardenal arquebisbe de Barcelona Mons. Joan Josep Omella va acudir, aquest cop, acompanyat dels bisbes auxiliars, Mons. Sergi Gordo i Mons. Antoni Vadell, que van aprofitar l’ocasió per presentar-se personalment.

Joves

Després de tractar durant el curs passat, “com han de ser les comunitats amb joves”, enguany el tema se centra en “l’evangelització i com s’ha d’acompanyar els joves en el seu dia a dia”. Per entrar en profunditat i des del testimoni, dues noies i dos nois van exposar la seva opinió segons la seva experiència. La Carla Vidal, el Pablo Pons, la Núria Martínez i l’Hèctor de Arriba van destacar la necessitat que el mossèn doni a conèixer les diferents activitats que tenen lloc a la diòcesi per apropar més l’Església als nois i noies. També, es va comentar que encara que els joves no ho reclamin ni d’entrada ho vegin com una necessitat l’acompanyament del mossèn, sempre és necessari el paper d’un capellà, motiu pel qual s’ha de mostrar atent i sempre disposat escoltar quan se’l requereix. En aquesta línia es va recalcar que la figura d’un mossèn que és clau per la preparació espiritual que han rebut.

Bisbes

Després de les diferents aportacions, va tenir lloc una estona de diàleg per taules. També van intervenir els bisbes, entre aquests l’arquebisbe, que va destacar com el fet que tots tres – cardenal i bisbes auxiliars- es trobessin allà era un signe de la importància que dóna l’Església de Barcelona als joves. Els bisbes auxiliars, per la seva banda, ban presentar-se i van compartir amb els presents les sensacions que van sentir des del seu nomenament fins a establir-se com bisbes. Van mostrar les seves ganes de col·laborar per fer de la Pastoral de Joves una comunitat viva. No va mancar la referència al pròxim Sínode sobre els joves, el qual esperen “pugui ajudar a reflexionar i millorar la relació amb la joventut en les comunitats cristianes.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

19 Juny, 2019
Aquest és el significat de la tradició que acull el claustre de la Catedral de Barcelona pel Corpus Christi