Pàgina d'inici > Noticies

Primer dia de trobada del CCEE a Barcelona

Els 30 bisbes europeus que componen el Consell de Comunicació de les Conferències Episcopals Europees s’han reunit, aquest divendres a la tarda, al Seminari Conciliar de Barcelona per commemorar els 50 anys de l’Intermirifica i parlar dels actuals reptes en la comunicació a l’Església Amb la presència de 25 països europeus, ha començat aquest divendres [...]

Els 30 bisbes europeus que componen el Consell de Comunicació de les Conferències Episcopals Europees s’han reunit, aquest divendres a la tarda, al Seminari Conciliar de Barcelona per commemorar els 50 anys de l’Intermirifica i parlar dels actuals reptes en la comunicació a l’EsglésiaAmb la presència de 25 països europeus, ha començat aquest divendres a la tarda la reunió del Consell de Comunicació de les Conferències Episcopals Europees (CCEE), que porta per títol “Evangelitzar l’ànima d’Europa”. L’acte ha estat presidit per Mons. Munilla, bisbe de Sant Sebastià i membre de la Comissió de Comunicacions Socials, qui ha afirmat que “l’Esperit Sant és qui dirigeix aquesta Església”. També s’ha referit a Europa com un conjunt en el que “sense les arrels cristianes, es donarà irremeiablement una comunicació en la desconfiança”.

Després d’ell, el senyor Michel Remery, vicesecretari general del CCEE, ha intervingut per explicar el procés de les sessions i les activitats previstes, al mateix temps que ha recordat el document Ecclesia in Europa, exhortació apostòlica de Joan Pau II, recordant la pròpia identitat Europa, fundada en les seves arrels cristianes i orientada cap a la Nova Evangelització.

Cercant una visió cultural dels mitjans

També ha viatjat a Barcelona Mons. Maria Celli, membre del Pontifici Consell per a les Comunicacions Socials, qui també ha presidit l’acte i ha realitzat la primera conferència ‘Els cinquanta anys de la Intermirifica: història i canvis’. Mons. Celli ha commemorat els 50 anys d’Intermirifica i ha explicat que el Concili Vaticà II va ser l’autor d’una visió instrumental, és a dir, que s’havien d’utilitzar els mitjans de comunicació per evangelitzar. Però, actualment, s’ha de passar de la visió instrumental a una visió cultural, en la que primi la importància del testimoni i la coherència,  tal i com ja es va trobar en Joan Pau II.

Els mitjans de comunicació a Barcelona

El Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, ha arribat directament des de Roma, on havia participat en la plenària del Tribunal Suprem. En la seva intervenció, el Cardenal Sistach ha explicat com podem passar de les comunitats virtuals a les comunitats presencials o reals i ha presentat quin és el model comunicatiu i tecnològic de l’Arquebisbat de Barcelona, així com els objectius de la seva Carta Pastoral per al 2013.


T'interessarà ...