Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Primer aniversari de la mort del cardenal Ricard Maria Carles i Gordó

Amb aquest motiu, es celebrarà una missa a la catedral de Barcelona, avui, a les 7 del vespre

Avui, dia 17 de desembre, s’escau el primer aniversari de la mort del cardenal Ricard Maria Carles i Gordó, que fou primer bisbe de Tortosa i després cardenal arquebisbe de Barcelona. Amb aquest motiu, avui, a les 7 del vespre, es celebrarà una missa a la catedral de Barcelona, que serà presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, que concelebrarà l’eucaristia amb altres membres del Capítol de canonges. Intervindrà en la celebració el cor Francesc Valls, que té cura habitualment dels cants en les celebracions de la catedral.

El cardenal Ricard Maria Carles i Gordó morí el 17 de desembre de 2013, a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, als 87 anys d’edat. Fou arquebisbe de Barcelona des del 27 de maig de 1990 fins al 15 de juny de 2004. La missa exequial en sufragi de la seva ànima fou celebrada a la catedral de Barcelona el 19 de desembre de 2013, i la va presidir el seu successor en aquesta seu, el cardenal Lluís Martínez Sistach.

El cardenal Carles rebé cristiana sepultura al santuari de la Mare de Déu dels Desemparats, a la ciutat de València, on els seus pares varen contreure matrimoni. El cardenal Carles fou sacerdot de l’arxidiòcesi llevantina fins que va ser nomenat bisbe de Tortosa l’any 1969.

T'interessarà ...