Pàgina d'inici > Noticies

Presentació del “Youcat”, el catecisme dels joves

[Santa Seu] El dimecres, 13 de abril de 2011 a  las 12,30, a la Oficina de Premsa de la Santa Seu, és va presentar el “Youcat”, el Catecisme de l’Església Catòlica per a joves, preparat per als participants del a XXVI Jornada Mundial de la Joventut (Madrid 16-21 agosto 2011). En la roda de premsa [...]

[Santa Seu]

El dimecres, 13 de abril de 2011 a  las 12,30, a la Oficina de Premsa de la Santa Seu, és va presentar el “Youcat”, el Catecisme de l’Església Catòlica per a joves, preparat per als participants del a XXVI Jornada Mundial de la Joventut (Madrid 16-21 agosto 2011).

En la roda de premsa van intervenir els cardenals Stanislaw Rylko, president del Pontifici Consell per als Laics; Christoph Schönborn, O.P., arquebisbe de Viena (Àustria); l’arquebisbe Rino Fisichella, president del Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització; Bernhard Meuser, promotor i editor de Youcat i dos joves.

El cardenal Rylko va assenyalar que el catecisme per als joves s’està traduint a sis idiomes i es distribuiran 700.000 còpies. “Es tracta d’un regal del Sant Pare als joves participants en la JMJ”.

Referint-se a l’esdeveniment de la JMJ, el prelat va assenyalar que “no és suficient fer “somiar” als joves, sinó que cal ajudar-los a créixer amb arrels sòlides en el “humus de la tradició cristiana. (…) Una veritable educació a la fe dels joves ha de començar proposant a Crist a la seva llibertat. Ell és la roca segura sobre la qual poden construir la seva vida!”.

“El “Youcat” -va explicar- tradueix els continguts del Catecisme de l’Església Catòlica de manera rigorosa i fidel i amb un llenguatge adequat als joves. No prescindeix del Catecisme, sinó que condueix a ell; obre el camí cap al Catecisme i el Compendi. El seu objectiu és precisament dur als joves aprofundir en el coneixement de la seva fe”.

Per la seva banda, l’arquebisbe Fisichella va subratllar que “Youcat” respon a una exigència del moment present que ha de saber presentar amb un llenguatge senzill, complet i sobretot accessible als joves el patrimoni de fe que des de sempre i en tot lloc professen els cristians”.

Un dels joves presents va explicar que el nom de “Youcat” és l’abreviatura de la paraula “Dj.-Kat”, que correspon a les inicials, en alemany, de joventut (Jugend) i de catecisme.

T'interessarà ...