Pàgina d'inici > Noticies > Hospitalitat de Lourdes

Presa de contacte dels hospitalaris amb la Gruta de l'aparició

El Cardenal fa acte de presència durant la vetlla de pregària organitzada per als escolars

Seguint la rutina dels dies de peregrinatge a Lourdes, els escolars han llevat amb un bon dia als residents a l’hospital mentre esmorzaven. Ha estat un dia marcat per un clima inestable, ja que pel matí, durant la missa que ha tingut lloc a la Gruta, els assistents s’ajudaven de les gorres i mocadors per amagar-se del sol, mentre que per la tarda, molts han patit la sorpresa d’un fort xàfec. No obstant, els peregrins han prosseguit  amb el seu pla.

Missa a la Gruta 

Ha estat  cap als vols de les deu del mati quan els hospitalaris de Barcelona, Sant Feliu i Terrassa, juntament amb els de de Lleida i Tortosa,  s’han reunit per a celebrar la missa a la Gruta, un dels actes més emblematics del peregrinatge.

Amb uns voluntaris que han vetllat durant tota la celebració pel benestar dels que més ho necessitaven, oferint aigua o crema solar, el bisbe de la diòcesi de Lleida, Mons. Joan Piris, ha presidit la missa.  Aquesta ha comptat amb la col·laboració del grup d’animació de l’Hospitalitat de Barcelona, que ha acompanyat amb cants i el so de les guitarres i algún violí la celebració.

Finalitzada ja l’Eucaristia, alguns peregrins han viscut la seva primera presa de contacte amb la Gruta,  mentre que d’altres repetien l’experiència. Es tracta d’un punt de Lourdes molt especial per ser el lloc on la Mare de Déu va fer la seva primera aparició a la jove Bernadet.

Peregrins  i Processó del Santíssim

Ha estat un dia on els peregrins també han pogut gaudir d’un conjunt d’activitats exclusives per a ells, que hi són a més a més de tots els actes que organitza l’Hospitalitat. De bon matí, abans de la missa de la Gruta, han fet un Via Crucis al Prat, mentre que a les tres del migdia s’han reunit davant la Verge Coronada per dirigir-se cap el poble, a la parròquia de Lourdes.

Després d’aquesta visita, tots ja s’anaven preparant per a la Processó del Santíssim, que figura entre els tradicionals actes del peregrinatge de Lourdes. Com el passat  divendres, l’Hospitalitat de Barcelona ha encapçalat la desfilada, on també s’hi han sumat diverses diòcesis españoles que també han peregrinat en aquestes dates.  Aquesta ha iniciat amb el tradicional cop de corneta i ha finalitzat a l’Església de Pius X.

Pregar al ritme de la dança

El plat final d’aquest tercer dia de pelegrinació ha estat servit pels joves en una vetlla de pregària que ha tingut lloc a la Chapelle de Notre Dame. Després d’un breu, però, intens xàfec, els hospitalaris han anat arribant a la capella, on també hi ha assistit el cardenal de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach.

El grup d’escolars dels Jesuïtes de Casp han organizat per a aquesta cita espiritual tres dances equivalents a tres tipos de pregàries. La primera representava l’Esperit Sant i com podem transmetre’l entre les persones. Tots, joves i adults, entre aquests el president i el consiliari de l’Hospitalitat, s’han situat en dues rotllanes posant en pràctica la coreografia. La següent dança pretenia representar una petició, d’una banda per a la terra, el país, en segon lloc per als malalts, en tercer lloc per als països més necessitats i finalment per al propi interior de cada un. Finalment, la tercera coreografia imitava una dança jueva, que simbolitzava una acció de gràcies. En relació a la darrera pregària, el rés va finalitzar amb les intervecions voluntaries per a donar les gràcies, cada un per un motiu personal.

Benvinguda del Cardenal

Aprofitant l’arribada del Cardenal, que va presenciar totes les dances acompanyat del delegat de Joventut de Barcelona, va dedicar unes paraules. Concretament va destacar la importancia de la participació dels joves a Lourdes, la qual omple de felicitat les persones a qui ajuden i els obre un món desconegut, que fa que donin gràcies per tot allò que tenen.

D’altra banda, el Cardenal Sistach va esmentar com el miracle es concentra en aquest factor de convivencia a Lourdes, i concretament, va esmentar el cas d’una dona cega que va viatjar per trovar un miracle i el va trobar no recuperant la visió, sinó trobant la fe.

T'interessarà ...