Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Preparant la beatificació d'Óscar Romero

Signis Catalunya organitza una taula rodona amb el nom “Óscar Romero com a comunicador amb sintonia amb el papa Francesc” per aprofundir en els trets claus del futur beat

Dos dies abans de la beatificació d’Òscar Romero Signis Catalunya va organitzar una taula rodona, per aprofundir en la figura del futur beat, presentada amb el títol Óscar Romero com a comunicador amb sintonia amb el papa Francesc. Aquesta va tenir lloc a la Sala Capitular de l’Església Santa Anna i els convidats eren: Francisco Mena Sandoval, cònsol d’El Salvador a Barcelona; Francesc Romeu, capellà i periodista; Francesc Xammar, jesuïta i cofundador del Comitè Óscar Romero de Tarragona, Ángel Miret, professor de la Universitat Pompeu Fabra i gerent de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona.

L’objectiu d’aquest acte va ser parlar de la seva trajectòria un exemple a seguir per a tothom, creients i no creients. Com explica el jesuïta Francesc Xammar, cofundador del Comitè Òscar Romero a Tarragona, representa un exemple molt notable de fidelitat de l’evangeli i de defensa dels drets dels pobres del seu país un personatge que estimula i fa que la fe sigui creïble per als creients de la nostra Església.

Procés de transformació

Entre els interventors va destacar el Consol d’El Salvador a Barcelona, Francisco Mena Sandoval, el qual va dedicar la seva intervenció a parlar sobre la seva experiència amb Romero a qui va conèixer i admirar. Va insistir sobretot en el procés de conversió de Romero, qui va passar d’actuar des d’una vessant més tradicional i conservadora a treballar com a sacerdot de carrer, prop dels pobres.

Segons Francisco Mena, va ser l’enfrontament amb la realitat del poder que amenaçava els habitants d’El Salvador que li va donar la força necessària i el va transformar per lluitat a fi que “la justícia sigui la que faci viure amb pau a la societat”.

Justícia social i pacifisme

A més del procés de conversió, també va destacar la justícia social i el pacifisme amb què va actuar Romero, trets que congenien precisament amb el Papa Francesc, i tots ells punts clau per la decisió de la beatificació. 

T'interessarà ...