Pregariacat arriba al 10è any amb nova web

Els Jesuïtes canvien el disseny digital amb més continguts, per seguir proposant, enfortint i actualitzant oració i espiritualitat a l'Església

Fa 10 anys que els jesuïtes de Catalunya van presentar el portal web pregaria.cat amb voluntat d’aplegar i oferir materials per ajudar i acompanyar en la reflexió personal i la pregària. Ara, en el seu 10è aniversari, pregaria.cat presenta una nova web, amb nou disseny i també nous continguts, per seguir proposant, enfortint i actualitzant pregària i espiritualitat amb l’ajuda de formats diferents que siguin inspiradors en el s.XXI pels creients de l’Església a Catalunya. Per a cristians d’altres confessions i, fins i tot, per aquells navegants que exploren amb la seva interioritat.

Hi trobareu, d’entrada, un nou disseny que facilita la navegació. S’adapta perquè hi podeu accedir amb comoditat des de dispositius mòbils. També, compartir els continguts a les xarxes socials. En definitiva, pregaria.cat s’ha posat al dia. S’han anat afegint els darrers mesos, nous continguts a les seccions més veteranes,  que s’organitzen en el trípode prega-coneix-actua.

Novetats 

Estrenem seccions com les Oracions d’Intempèrie, a càrrec de Glòria Andrés. Un recull de textos intrèpids per a pregar de forma autèntica la realitat. També, les Fitxes Bíbliques, que prepara en Joan Morera. Aquestes són explicacions pedagògiques per llegir millor els textos bíblics. Inclou pòsters o infografies de cada llibre de la Bíblia. És un material inèdit totalment descarregable, per catequesis, col·legis, parròquies o l’ús que en vulgueu fer.

S’han incoporat a pregaria.cat espais com Claraboia, una lectura cristiana de l’actualitat, que ens ofereix un equip de periodistes; el PregaCine, que ens ajuda a trobar les espurnes de Déu que es troben sovint a les pel·lícules; les petítes píndoles d’interioritat d’el post de les 9; i les pistes per començar a pregar des de zero de l’aprendre a pregar, una secció a càrrec del jesuïta David Guindulain, que, a partir de la seva experiència d’acompanyar moltes persones, ofereix pautes per anar trobant un mètode que ajudi a disposar-nos per a la pregària.

10 anys de trajectòria

Nous espais, doncs, que conviuen amb propostes que acumulen un llarg recorregut. Fins i tot, han donat lloc a la publicació d’alguns llibres, com les pregàries virtuals del jesuïta Jesús Renau, o bé, els textos senzills i breus que parlen de la vida quotidiana. També, destaca l’espai del Prega-rock, animat per l’Eloi Aran, que posa en diàleg la música actual amb el transcendent, o la secció al cor del món. En aquesta el jesuïta Josep F. Maria ens convida a buscar al cor del món un significat amagat que ens impulsa a l’acció per un món més fratern.

També seguireu trobant l’homilia i la vinyeta per a cada diumenge i festivitat. Continuaran les iniciatives especials com els recessos online, per als temps de quaresma i d’advent.

Són més d’una vintena els col·laboradors i col·laboradores que participen de forma voluntària. Fan possible aquest projecte compartit i convé agraïr-los la seva dedicació.

Al llarg d’aquests 10 anys pregaria.cat s’ha consolidat no només com un espai per a la pregària personal, sinó també com una eina per a persones i col.lectius que necessiten recursos per a desenvolupar una tasca educativa o pastoral, com mestres, catequistes, animadors de pastoral, etc.

Aquesta iniciativa impulsada pels Jesuïtes de Catalunya és un servei a tota l’església catalana. Per trobar materials que els facilitin la possibilitat de tenir un espai per a la reflexió i la interioritat.

Tant si ja coneixeu la web i en sou usuaris com si no, us convidem a entrar a la nova pàgina, visitant www.pregaria.cat, descobrir les novetats i, si ho voleu, fer-nos arribar les vostres impressions i comentaris a pregaria@pregaria.cat

Font: [JESUITES.NET]

T'interessarà ...

23 Maig, 2019
La Parròquia de Sant Agustí del Raval es tenyeix de vermell per celebrar la festivitat de la patrona dels impossibles amb el bisbe Antoni Vadell
22 Maig, 2019
El reportatge de cristians perseguits exposa la greu situació de la llibertat religiosa al món