Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Pregària i cant en record dels 21 màrtirs egipcis

L’acte es va celebrar pels fets del passat 15 de febrer, quan l’Estat Islàmic va difondre un vídeo que mostrava l’execució de cristians ortodoxos en una platja de Tripoli

La Delegació diocesana d’Ecumenisme i Relacions Interreligioses va organitzar dissabte una Pregària amb l’Església Copta de Barcelona en memòria dels 21 màrtirs egipcis assassinats a una platja de Tripoli.

Amb una parròquia de Sant Pau del Camp plena de feligresos, l’acte es va organitza pels fets del passat 15 de febrer, quan l’Estat Islàmic va difondre un vídeo titulat “Un missatge firmat amb sang per a la nació de la creu”, que mostrava l’execució d’aquests cristians ortodoxos. 

Sintonia entre cristians i ortodoxos

“Hem de tenir sintonia amb els cristians, que com nosaltres, donen la seva vida per Crist. Tantes manifestacions que fem de tan en tan potser és bo que preguem amb ells. Ho farem amb l’església Copta per tal que aquests 21 màrtirs no solament intercedeixin entre nosaltres sinó que obrin un camí en el nostre cristianisme”, va assenyalar el delegat d’Ecumenisme de l’Arquebisbat de Barcelona, Mons. González-Agàpito.

Arran de les decapitacions, l’Església Copta els ha reconegut oficialment com a màrtirs. El Patriarca de l’Església Copta Ortodoxa va declarar que els homes executats a Líbia serien inclosos en el Sinaxari, l’equivalent oriental al martirologi Romà.

“Tothom coneix els fets ocorreguts als 21 màrtirs de Líbia, que no només han afectat els sentiments de l’Església Catòlica, sinó que també ha afectat el benestar de tot el món”, va remarcar Mons. Isak, bisbe general i pare espiritual del monestir de Sant Makairos d’Alexandria.   

Un poema recitat per una jove en el record dels difunt, i cants amb centenars d’anys d’història entonats per nens i pares ortodoxos, van posar punt i final a una jornada de germanor i unitat del cristianisme.

Assistència

A la pregària hi van assistir Monsenyor Isak bisbe general i el pare espiritual del monestir de Sant Makairos d’Alexandria, el P. Rewis del monestir de Sant Pau, el Rvd. P. Avenir Georgiev, Delegat Episcopal per a la Península Ibèrica del patriarcat de Bulgària i rector de la Parròquia ortodoxa de Bulgària a Barcelona, l’ Arxiprest Joan Garcia, Vicari General per Espanya i Portugal de l’Església Ortodoxa del patriarcat de Sèrbia, el Rvd. P. Martí Puche, rector de la Parròquia de la Mare de Déu de l’Església Ortodoxa del patriarcat de Sèrbia, S.E.R. Mons. Felicísimo Cordero, Bisbe de l’Església carismàtica Episcopal, la Rvda. Marta López, de l’Església Evangèlica de Catalunya, la Sra. Isabel Escandell, Subdirectora general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Mn. Joan Galtés, vicari episcopal i Mn. Francesc Tort, rector de l’Església de Sant Pau del Camp.

T'interessarà ...