Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

“Pobres, pobres: 8 dies vivint al carrer”

Es publica un llibre que pretèn relatar el dia a dia i les complicacions en la vida d'un indigent des de la pròpia experiència de l'autor

L’estudiant de periodisme de la Universitat Abat Oliva Jaume Vives Vives, amb 21 anys, ha publicat el seu segon llibre Pobres, pobres: 8 dies vivint al carrer. Després de llençar la seva primera publicació fa un any amb el nom Las putas comen en la mesa del rey on relatava les seves xerrades amb indigents, ara és ell qui s’endinsa en la vida de carrer per donar-ho a conèixer.


L’essència del periodisme

A la presentació va intervenir el professor de l’autor i periodista, Daniel Arasa, que ha redactat el pròleg del llibre, el qual va definir com un “capbussó”, ràpid, però profund, en què Vives aconsegueix descriure amb detall què envolta els indigents en el seu dia a dia. Arasa va destacar que es tracta un relat que recupera l’essència del periodisme de carrer d’anys enrere, per la seva proximitat amb els fets que descriu.

A la presentació també va assistir Meritxell Téllez, membre de la Comunitat de Sant Egidi, la qual va atendre al jove escriptor amb un entrepà una de les 8 nits que aquest vivia l’experiència. Durant la seva intervenció va explicar el dramatisme que suposa avui diala indigència, motiu que ha causat la mort de molts. Per això, va agrair la implicació de Vives en aquest llibre que aconsegueix ser una “alerta” per reflexionar en realitat dels que viuen al carrer.

Experiències amb els indigents

L’autor va repassar algun dels fets viscuts, que van despertar expressions de tot tipus entre els assistents. L’autor va explicar des de què és dormir més d’una setmana a un caixer, passant pels vincles que es pot establir amb un grup d’indigents del Raval, fins a la mancança més gran d’aquests, l’atenció i l’estima d’un altre.

D’altra banda, va exposar l’origen de la idea, la qual va sorgir a partir d’una trobada amb els Joves de Sant Josep, quan aquests donaven a menjar als pobres. D’aquí va començar el seu treball de recerca de Batxillerat sobre aquest grup, i més tard la idea pel seu primer llibre, on explica la vida i les converses que va tenir amb alguns indigents del centre de Barcelona. Per aquest darrer llibre,l’objectiu era explicar la seva pròpia experiència vivint com un més d’ells.

Un projecte a Síria

Abans d’acabar, va explicar el seu projecte en ment, el qual pretén centrar-se a relatar l’experiència de la problemàtica dels ciutadans de Síria, a través del seu testimoni, i que per a finançar-lo invertirà els diners obtinguts amb les vendes de la publicació.

T'interessarà ...