Pàgina d'inici > Noticies

Pietro Parolin, nou Secretari d’Estat

Avui 31 d’agost el Sant Pare ha rebut a la Casa de Santa Marta en Audiència Especial el Cardenal Tarcisio Bertone, Secretari d’Estat; el Cardenal Leonardo Sandri, Prefecte de la Congregació per a les Esglésies Orientals; a Monseñor Dominique Mamberti, Secretari per la Relació amb els Estats; a Monseñor Peter B. Wells, Assessor per als […]

Avui 31 d’agost el Sant Pare ha rebut a la Casa de Santa Marta en Audiència Especial el Cardenal Tarcisio Bertone, Secretari d’Estat; el Cardenal Leonardo Sandri, Prefecte de la Congregació per a les Esglésies Orientals; a Monseñor Dominique Mamberti, Secretari per la Relació amb els Estats; a Monseñor Peter B. Wells, Assessor per als Assumptes Generals; a Monseñor Antoine Camilleri, Sub-Secretari per a les Relacions amb els Estats i a Mons. Mons. Alberto Ortega Martin, Oficial de la Secretaria d’Estat per les Relacions amb els Estats.

El Sant Pare ha acceptat, segons el Cànon 354 del Codi de Dret Canònic, la renúncia del Cardenal Tarcisio Bertone, Secretari d’Estat, demanant-li que romangui en el càrrec fins el 15 d’octubre de 2013, amb totes les facultats inherents al seu ofici.

Igualment el Sant Pare ha nomenat a Mons. Pietro Parolin, Nunci Apostòlic de Veneçuela, com a nou Secretari d’Estat. Ell prendrà possessió del seu càrrec el 15 d’octubre de 2013. Per aquest motiu, Sa Santedat, rebrà en audiència a Superiors i Oficials de la Secretaria d’Estat, per agrair públicament al Cardenal Tarcisio Bertone la seva fidelitat i generositat al servei a la Santa Seu i per presentar el nou Secretari d’Estat.

El Sant Pare ha confirmat en els seus respectius càrrecs a Mons. Giovanni Angelo Becciu, Substitut per alss Assumptes Generals; Mons. Dominique Mamberti, Secretari per la Relació amb els Estats; Mons. Georg Gänswein, Prefecte de la Prefectura de la Casa Pontifícia; Mons. Peter Wells, Assessor per als Assumptes Generals i Mons. Antoine Camilleri, Sub-Secretari per les Relacions amb els Estats. 
El Papa Francesc ha nomenat l’arquebisbe Pietro Parolin per substituir el cardenal Tarcisio Bertone com a Secretari d’Estat de la Santa Seu. Fins ara, l’arquebisbe Parolin havia estat Nunci Apostòlic a Veneçuela. Des del 2002 fins el 2009, va treballar a la Secretaria d’Estat com a Subsecretari de Relacions amb els Estats. Monsenyor Pietro Parolin té cinquanta-vuit anys d’edat i és prevere des de l’any 1980. Fou ordenant bisbe l’any 2009.

Retrat de l’arquebisbe Parolin

Paraules de Mons. Pietro Parolin, en motiu del seu nomenament com a Secretari d’Estat:

En aquest moment en què el meu nomenament com a Secretari d’Estat es fa públic, vull manifestar el meu profund agraïment i afecte vers el Sant Pare, Francesc, per la confiança immerescuda que m’ha mostrat, i donar a conèixer un cop més el meu desig de total disponibilitat per treballar amb ell i sota la seva direcció, a major glòria de Déu, el bé de la Santa Església, i el progrés i la pau de l’ humanitat.

Crec fermament que aquest nomenament porta la gràcia, i que és la darrera de les sorpreses de Déu en la meva vida. Per damunt de tot, sento el pes de la responsabilitat pobre meu i em confia una missió difícil i desafiant, amb els meus dèbils poders i les meves pobres habilitats. Per aquesta raó m’encomano a l’amor misericordiós del Senyor, de qui res ni ningú em podrà separar, i a la pregària de tots. Dono gràcies a tots els que m’han mostrat i a partir d’ara em mostraran comprensió, així como per tot tipus d’ajuda de qui em pugui necessitar en la meva nova tasca.

El meu pensament es dirigeix a la meva família i a totes les persones que han format part de la meva vida: en les parròquies en la que vaig néixer i he servit, en l’estimada diòcesi de Vicenza, a Roma, als països on he treballat des de Nigèria, a Mèxic i ara més recentment Veneçuela, que lamento que hauré de deixar. Penso també en el Papa emèrit Benet XVI, que em va ordenar bisbe, penso en la Secretaria d’Estat, que fou la meva casa durant molts anys, en Sa Eminència el Cardenal Tarcisio Bertone, i en els altres superiors, col·legues i col·laboradors de tota la Cúria Romana, així com tots els que representen el Sant Pere i la Santa Seu arreu del món. Tinc un gran deute amb tots.

És amb respecte que em poso davant aquest nou servei a l’Evangeli, a l’Església i al Papa Francesc, però també amb confiança i serenitat, disposat – com el Sant Pare ens va preguntar ja en un principi – a caminar, edificar i professar la Fe.

Que la Mare de Déu, a qui m’agrada d’invocar com a Nostre Senyora de Monte Bérico, Guadalupe i Coromoto, ens doni el “coratge per caminar en la presència del Senyor, amb la creu del Senyor, per la construcció de l’Església, en la sang del Senyor, que fou vessada a la Creu, i de professar la glòria de Crist Crucificat. I que d’aquesta manera l’Església continuï endavant”.

T'interessarà ...