Pàgina d'inici > Noticies > Jornada Mundial

Petits missioners de la misericòrdia

La Jornada d’Infància Missionera se celebra a tot el món durant el mes de gener i es basa en què nens del món resin pels altres nens i lliurin una petita aportació

Any rere any, la Infància Missionera s’afanya per sembrar, entre els més petits, un esperit lliure, solidari i sense fronteres: un esperit que arreli, amb força, en els cors infantils. I ho fa amb la seva Jornada Mundial, que se celebra aquest 24 de gener, i consisteix en que els nens del món –ja siguin rics o pobres- resin pels altres nens i lliurin una petita aportació, fruit d’alguna renúncia. Aquests donatius passen a formar part del Fons Universal de Solidaritat de l’Obra d’Infància Missionera.

Molts nens però no poden participar ja que el 15% dels infants del món es veuen obligats a fer treballs que comprometen el seu dret a la protecció contra l’explotació econòmica i infringeixen el seu dret a aprendre i jugar. Sis de cada deu nens del nostre món són víctimes d’algun tipus de tragèdia: fam, violència, pobresa, carències educatives i sanitàries, explotació…

Per tal de combatre i conjurar aquestes amenaces tan punyents, l’any passat la Infància Missionera a Espanya va contribuir al Fons Universal de Solidaritat amb prop de tres milions d’euros. Les Esglésies dels cinc continents van aconseguir reunir més de 17 milions d’euros per ajudar als nens del món. L’Assemblea General de les Obres Missionals Pontifícies va ser l’encarregada de distribuir, en funció de les necessitats, les aportacions íntegres de tots els països per fer possible una multitud de projectes solidaris en favor dels nens més necessitats.

Projectes subvencionats

Els nens espanyols són els més generosos del món, per darrere dels alemanys. Gràcies a l’esforç d’aquests petits missioners del nostre país, s’ha aconseguit ajudar a 385 projectes repartits entre 37 països, el que suposa una millora en les condicions de vida de 245.393 infants.

Els projectes són molt variats: des de l’educació -49,39% dels projectes finançats- fins a l’evangelització –un 28,12%- passant per iniciatives dedicades a protegir la vida i atendre sanitàriament als nens -22,49%.

T'interessarà ...