Pàgina d'inici > Noticies

Pessebres vivents de tot Catalunya al Poble Espanyol

El recinte de Montjuïc aprofitarà durant les festes nadalenques el seu potencial arquitectònic i artesanal per acollir una mostra que durà quatre pobles d’arreu de Catalunya a representar el seu pessebre vivent El Poble Espanyol es reinventa aquest Nadal per convertirâ€se en un veritable i tradicional escenari nadalenc durant aquestes festes. Els dies 21, 22, [...]

El recinte de Montjuïc aprofitarà durant les festes nadalenques el seu potencial arquitectònic i artesanal per acollir una mostra que durà quatre pobles d’arreu de Catalunya a representar el seu pessebre vivent

El Poble Espanyol es reinventa aquest Nadal per convertirâ€se en un veritable i tradicional escenari nadalenc durant aquestes festes. Els dies 21, 22, 28 de desembre i 4 de gener hi tindrà lloc una Mostra de Pessebres Vivents única a Barcelona que compta amb la col∙laboració de l’Associació de Pessebres Vivents de Catalunya. Durant cada una d’aquestes dates, un poble de Catalunya oferirà el seu pessebre vivent, amb la participació d’adults, joves i nens: Linyola (Pla d’Urgell), Prats de Rei (Anoia), Jesús (a Tortosa, comarca del Baix Ebre) i Sant Feliu del Racó (Vallès Occidental), respectivament.

Les representacions teatralitzades de cada un dels pessebres es faran al matí i a la tarda: entre les 12 i les 14, i entre les 16 i les 18 hores.

Una tradició tan nostra com el pessebre, en l’entorn idoni

Les places, carrers i carrerons del Poble Espanyol es convertiran, durant les dates indicades, en un veritable pessebre que tot el públic de Barcelona i Catalunya podrà viure de primera mà. Agrupacions ja consolidades oferiran a petits i grans l’oportunitat de gaudir d’un entranyable espectacle única Barcelona: les escenes religioses i paganes més populars del pessebre, amb actors i actrius de carn i ossos que encarnaran personatges bíblics i antics artesans, de vegades utilitzant la paraula i la música com a recursos addicionals.

Linyola serà la població que donarà el tret de sortida a la Mostra de Pessebres Vivents al Poble Espanyol el dissabte 21 de desembre. El de Linyola és talment un pessebre de taula fet realitat que en la seva estada al Poble Espanyol es complementarà amb un curiós i divertit concurs: el càsting de caganers, que tindrà lloc el mateix dissabte 21 de desembre a la tarda, i que serà obert al públic.

El diumenge 22 de desembre serà el torn de Prats de Rei, una població de l’Anoia en la qual el pessebre vivent es va començar a fer l’any 1972. Tot i així, no va ser fins al 1978 que l’espectacle que oferien es va completar amb un element que el caracteritza inconfusiblement: la música pròpia.

Jesús, entitat municipal descentralitzada de la ciutat de Tortosa, presentarà el dissabte 28 de desembre el seu pessebre vivent, que va néixer l’any1986 a mans de Mossèn Vicent Mestre i la germana Carmen Gaya. L’any 2001 va incorporar una novetat que el feia veritablement especial: és un pessebre parlat.

El dissabte 4 de gener s’instal∙larà al Poble Espanyol el pessebre vivent de Sant Feliu del Racó, un poble agregat al terme municiapal de Castellar del Vallès. El seu és un pessebre que simula la quotidianitat d’un poble d’època amb diverses escenes d’oficis tradicionals (cistellaires, pescadors, ferrer, fuster, llenyataires…)

Activitats complementàries

La programació de Nadal al Poble Espanyol es completa enguany amb altres activitats que tindran lloc durant tot el mes de desembre i fins al 5 de gener: gimcanes al voltant del Tió i els Reis Mags, tallers per a nens, cantada de nadales i l’espectacle teatral dels diumenges al matí en són alguns exemples.

T'interessarà ...