Pàgina d'inici > Noticies

“Perquè les nenes i els nens puguin estimar, primer s’han de sentir estimats”

[Càritas] El director de Càritas destaca amb aquestes paraules la importància del projecte Paidós, inaugurat a Sant Adrià, per a l’eradicació de la pobresa infantil hereditària “Perquè les nenes i nens puguin estimar, primer s’han de sentir estimats”. El director de Càritas Diocesana de Barcelona, Jordi Roglá, ha volgut expressar amb aquestes paraules la importància [...]

[Càritas]

El director de Càritas destaca amb aquestes paraules la importància del projecte Paidós, inaugurat a Sant Adrià, per a l’eradicació de la pobresa infantil hereditària

“Perquè les nenes i nens puguin estimar, primer s’han de sentir estimats”. El director de Càritas Diocesana de Barcelona, Jordi Roglá, ha volgut expressar amb aquestes paraules la importància dels centres Paidós, un espai on famílies i infants que vénen d’entorns empobrits adquireixen nous recursos i habilitats per deixar enrere la situació d’exclusió en què viuen. L’últim que Càritas ha inaugurat és el centre Paidós a Sant Adrià de Besós.  

El projecte, que també s’ha posat en marxa a la ciutat de Barcelona i a l’Hospitalet de Llobregat, té com objectiu eradicar la pobresa infantil hereditària. Per això, es treballa tant amb els infants (dels 0 als 6 anys) com amb tots els membres de la família. Se’ls facilita atenció psicològica, reforç escolar, dels hàbits i de les dinàmiques de la llar, i ajuda en qüestions relacionades amb l’habitatge o amb la seva situació laboral. Les famílies i els infants aniran així adquirint més seguretat i confiança per poder encarar les situacions de vulnerabilitat que viuen i tenir més oportunitats de futur. D’aquí que el projecte contempli un treball amb aquestes famílies a diari i durant dos anys, com a màxim. Aquest període de temps, però, s’anirà adaptant a les necessitats de cada cas.

El projecte Paidós ha estat possible gràcies a la col·laboració d’entitats públiques i privades i és laresposta de Càritas a l’empobriment de les famílies i a les conseqüències que aquesta situació està tenint per a les seves filles i fills. Càritas posa l’accent en la infància, conscient que els infants són el futur de la nostra societat.

T'interessarà ...