Pàgina d'inici > Noticies

Per molts anys, Papa Francesc!

El pontífex, que celebra avui el seu 77è aniversari, ha mostrat  la seva voluntat de transformar l’Església catòlica per acostar-la a la realitat social que pretén servir. El Papa Francesc celebra avui el seu 77è aniversari.  Les primeres felicitacions al pontifex van arribar ahir de la mà dels nens del  Dispensari de Santa Marta, un [...]

El pontífex, que celebra avui el seu 77è aniversari, ha mostrat  la seva voluntat de transformar l’Església catòlica per acostar-la a la realitat social que pretén servir.

El Papa Francesc celebra avui el seu 77è aniversari.  Les primeres felicitacions al pontifex van arribar ahir de la mà dels nens del  Dispensari de Santa Marta, un petit hospital gestionat per metges voluntaris i Filles de la Caritat de Sant Vicens de Paul que proveeix de medicaments i altres productes a les famílies necessitades de Roma i el món.

Els infants van obsequiar al Papa durant la visita amb un retrat seu elaborat a partir de caixes, mentre que de fons sonava el “Heal the world” de Michael Jackson. Seguidament també van fer-li entrega d’un pastís i un colom blanc, que va causar gran joia entre els més petits.[Font vídeo: romereports]

Primer aniversari en el càrrec

Des de que el passat 13 de març el Papa Francesc fos escollit  després de la renúncia al càrrec de Benet XVI, s’han observat importants canvis en el missatge. El pontífex ha mostrat la seva voluntat de transformar l’Església catòlica per acostar-la a la realitat social que pretén servir.

A través d’un llenguatge proper, directe i de gran tolerància, el papa argentí ha anat guanyant adeptes, destacant sobretot, la millora de l’opinió pública en el sector més ateu. “Entre una Església accidentada que surt al carrer i una Església malalta d’autoreferncialitat, no en tinc cap dubte, prefereixo la primera”. Aquesta frase pronunciada pel pontífex resumeix amb precisió el seu tarannà. Una església que no es mira al melic, que pretén acostar-se al poble, recolzar-lo, sense ambigüitats.   

Pioner

Jorge Mario Bergoglio, durant aquests mesos, ha estat pioner en moltes de les seves accions.  Als pocs dies de ser escollit, va visitar la necròpolis situada sota la cripta i la basílica vaticana, convertint-se en el primer papa que resa davant la tomba de Sant Pere.

Un altra de les decisions més controvertides va produir-se el Dijous Sant, quan el Papa va decidir agenollar-se i rentar els peus a dos joves musulmans. Una escena que deixava un missatge clar: fraternitat i no discriminació religiosa.

Fermesa

Temes que per recurrents, no deixen de ser punts molt delicats, han estat tractats amb mà dura per part del Papa. Amb la humilitat que el caracteritza, però amb fermesa.

S’ha mostrat absolutament taxatiu amb la pederàstia. “Mai s’ha de fer la vista grossa”, afirma amb rotunditat. Sobre el paper de la dona en la societat, també ha deixat clara la seva posició: “No podem limitar el paper de la dona de la Iglesia a l’altar” o “es necessita el geni femení en els llocs on es prenen decisions importants”, son algunes de les seves declaracions d’intencions més representatives.

El pontífex, per altra banda, també ha reconegut el “lobby gay” dins del Vaticà, remarcant que ell no és “ningú per jutjar als homosexuals que busquen a Déu”. Sens dubte, unes declaracions impactants que trenquen amb la línia mostrada per l’església fins a dia d’avui.

En relació a la comunió o no comunió per als divorciats que s’han casat en segones núpcies es planteja com tot un dilema per a l’Església, i el papa Francesc ja ha assegurat que estudiarà la seva situació.

Personatge de l’any per la revista Time

Tota aquesta tasca ha estat valorada per una de les publicacions més prestigioses del planeta, la revista nord-americana Time, que el passat 11 de desembre va publicar-lo en portada com a “personatge de l’any”.

En una votació oberta entre quaranta-dos nominats, el papa Francesc ha estat el més votat d’entre els noms que apareixien a la llista proposada per la revista. També hi havia l’actriu i cantant Miley Cyrus, el president sirià Baixar al-Assad, l’informàtic Edward Snowden i els autors de l’atemptat a l’última marató de Boston, els germans Dzhokhar i Tamerlan Tsarnàev.

Sens dubte, tot un reconeixament a una figura que està decidida a implantar un canvi profund a l’església a través d’accions, que agradin o no, estan apropant-la cada cop més al poble.  

T'interessarà ...