Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Pedres que parlen

La Delegació de Joventut va organitzar una nova trobada d’alumnes ESO i Batxillerat a la Sagrada Família per descobrir els secrets del temple, la seva ànima i el sentit que li va voler donar Antoni Gaudí

“Pedres que parlen”, sota aquest títol la Delegació de Joventut va organitzar una nova troba d’alumnes ESO i Batxillerat. Aquesta vegada en un marc incomparable: el temple de la Sagrada Família.

Pels més joves va ser una gran oportunitat per descobrir els secrets d’aquesta obra, la seva ànima, el sentit que li va voler donar Antoni Gaudí. Si en anteriors trobades els alumnes ja van veure que la música dels cantants més de moda ocultaven lletres molt lligades a la fe, aquest cop ho van poder comprovar a través d’una gimcana molt especial. 

Experiència única

La jornada va iniciar a un punt molt simbòlic, la cripta a on és enterrat el català més universal. Allí els responsables de la Delegació van explicar als més joves diferents curiositats de la Sagrada Família, símbols, elements arquitectònics i detalls amb una forta càrrega cristiana i també es va repassar la vida del Gaudí més cristià.

Després de la xerrada, tots els joves van iniciar la gimcana, recorrent les interioritats del temple i les façanes contestant un seguit de preguntes que mentre observaven i investigaven, intentaven resoldre. Diferents responsables que es trobaven pel temple els guiaven i orientaven en els moments de dubtes.

Per a tots ells va ser una experiència única, ja que encara no havien visitat el temple per dins. “Ha estat una activitat molt divertida, ja que a través d’un dossier amb preguntes recorríem  tot el temple descobrint els seus secrets, “ens preguntaven coses sobre Jesús, les seves imatges, símbols de l’interior i la façana”, “t’ho passes bé i coneixes gent d’altres escoles”, són algunes de les impressions que els joves van extreure de la gimcana.  

Una manera d’aprendre menys acadèmica, lluny de l’aula, a on la diversió i el coneixement han anat units de la mà. 

 

T'interessarà ...