Pàgina d'inici > Noticies > Tresors de la Catedral

Pedra per pedra

El cimbori de la Catedral, basat en un disseny del jove Gaudí, va ser deconstruït íntegrament perquè les pedres poguessin ser sanejades

El cel, la boira i les aus es poden veure a través dels vitralls inexistents del cimbori de la Catedral que, tot i estar obert a l’intempèrie, forma una estructura típicament gaudiniana i neogòtica que arriba als 90 metres d’alçada. El que pocs saben és que, fa tres anys, el cimbori va ser deconstruït pedra per pedra fins a quedar-se despullat als 70 metres ja que les pedres contenien una ànima de ferro que es va oxidar. En oxidar-se, la pedra augmentava el seu volum i s’esquerdava o, fins i tot, explotava per la pressió continguda en l’interior. Un cop tractades i sanejades totes les pedres, es va tornar a reconstruir el cimbori tal i com el coneixem avui dia.

Gaudí, artífex del disseny

Un jove Gaudí, estudiant d’arquitectura a la Universitat de Barcelona, va treballar en un primer disseny de la façana de la Catedral a finals del segle XIX sota les ordres del seu mestre Martorell. Fent plànols de l’edificació, l’actual cimbori té molt present aquest disseny del que seria el futur constructor de la Sagrada Família.

T'interessarà ...