Pàgina d'inici > Entrevistes

Pax Romana

Núria Sastre ha estat nomenada vicepresidenta de Pax Romana un moviment que assumeix la defensa del Drets Humans i manté una visió progressista de la missió dels laics a l’Església

Pax Romana és un moviment de laics creat en finalitzar la II Guerra Mundial. Des d’un principi assumeix com a finalitat la defensa del Drets Humans i manté una visió progressista de la missió dels laics a l’Església. Ferma defensora del Vaticà II, Pax Romana té estatut consultiu com a ONG a la Comissió de Drets Humans de l’ONU, al Consell d’Europa i a la Unesco. A Catalunya, la Federació d’entitats de Pax Romana està formada pel Grup de Juristes Roda Ventura, el Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona (MPCB) i la Fundació Joan Maragall (FJM). L’advocada Núria Sastre pertany, des de fa més de 25 anys, a Pax Romana, i ara n’ha estat nomenada vicepresidenta.

Què representa el nomenament?

Un acte de responsabilitat envers aquest moviment, per la meva experiència durant vuit anys en l’equip europeu. El càrrec és de coordinació territorial a Europa, perquè Pax Romana funciona amb una presidència a nivell mundial i cinc vicepresidències, una per continent.

Quina serà la seva aportació?

Coordinar la participació de les Federacions europees de Pax Romana en la pròxima Assemblea Mundial, que tindrà lloc a Barcelona al final d’octubre. El lema serà “De la indiferència a la Misericòrdia. A què ens compromet?”, i reunirà militants dels cinc continents. El teòleg peruà Gustavo Gutiérrez farà la conferència inaugural.

Per què es va sentir atreta per Pax Romana?

Pax Romana ha estat una forma de viure la fe dins l’Església, amb gent d’àmbits professionals laics de tot el món amb qui he compartit aspiracions, activitats, trobades de reflexió i pregària; amb una gran llibertat de pensament i d’acció. Considero que és un model d’organització laica molt vàlida dins l’Església. I ens sentim plenament representats pel papa Francesc.

Entrevista realitzada per Òscar Bardají i Martín per al Full Dominical del 19 de juny del 2016

T'interessarà ...