Pastoral Obrera estrena un programa a Ràdio Estel

El nou espai de 25 minuts s'anomenarà "Llevat dins la pasta" i s'emetrà tots els divendres a les 17.30 h

Un espai setmanal de 25 minuts per explicar la realitat, les experiències i les vivències a l’entorn de la Pastoral Obrera i el món del treball. Aquesta és la proposta que es concreta en el nou programa setmanal a Ràdio Estel, ‘Llevat dins la pasta’. S’emetrà a partir del proper divendres 20 de setembre a les 17.30 h de la tarda

Primer programa

El programa, que impulsa el Secretariat interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya, té com a primer convidat el catedràtic de Política Econòmica de la Universitat de Barcelona, Antón Costas. Analitzarà l’empobriment dels joves, les dificultats d’accés al treball i a l’habitatge, el consegüent retard de l’edat d’emancipació, entre d’altres temes relacionats.

En el programa, conduït per la periodista Àngela Rodríguez, també hi haurà espais específics com ara recursos i activitats per ampliar informació sobre els temes abordats o la lectura d’enunciats de la Doctrina Social de l’Església: “Un petit tresor poc conegut i que és el resultat de la reflexió que l’Església ha anat fent des de les realitats humanes i socials on està present, contrastada amb l’Evangeli. Des del programa volem ajudar a donar-ho a conèixer”, explica el director del Secretariat interdiocesà de Pastoral Obrera, Pepe Rodado. 

“Llevat dins la pasta”

El nom del programa ‘Llevat dins la pasta’ prové” d’una expressió de Jesús. Concretament, apareix en una de les seves paràboles sobre el Regne de Déu, a l’evangeli de Mateu (13,33) i de Lluc (13,20- 21). És també una expressió que defineix una manera de ser en el món. “La manera de ser dels laics i laiques cristianes en el món seguint Jesús”, aclareix Pepe Rodado. 

Quant a l’equip, el programa compta amb un equip de producció format per membres de moviments apostòlics especialitzats. Formen part de la Pastoral Obrera com ara l’ACO (Acció Catòlica Obrera), la GOAC (Germandat Obrera d’Acció Catòlica), la JOC (Joventut Obrera Cristiana) o el MIJAC (Moviment Infantil i Juvenil d’Acció Catòlica). 

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

22 Octubre, 2019
La FJM inaugura el curs amb nou president i amb l’objectiu de potenciar els seminaris, accentuar la sintonització amb les preocupacions d’actualitat i ampliar la seva faceta internacional
21 Octubre, 2019
El Mes Missioner Extraordinari posa el seu punt final amb un Tren Missioner que fa parada a Catalunya i que finalitza el seu recorregut amb la Jornada Mundial del Domund