Pastoral de la Salut celebra el final de curs

L’acte ha comptat amb la presencia del bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Antoni Vadell

La Pastoral de la Salut celebra el fi de curs amb tots els seus. Una delegació important per la diòcesi, que arriba al final del seu curs un any més ajudant als malalts de l’arquebisbat de Barcelona. Un acte que ha comptat amb la presència del bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Antoni Vadell.

Un fi de curs on s’ha parlat d’un tema tan transcendental com és l’eutanàsia amb una ponència impartida per Mn. Joan Costa. “S’ha de tenir una autèntica vocació i visió i inferir a la nostra terra”; ha assegurat el mossèn. “Tenim una carència; no saber mostrar la bellesa de la fe”.

L’Eutanàsia

Respecte a l’eutanàsia i al suïcidi assistit ha parlat d’una terminologia filosòfica, teològica i jurídica dissenyada per Peter Singer. “Humans are not Persons and Persons are not Humans”. La definició jurídica de persona és: subjecte de drets i deures. “Segons aquest filòsof trobaríem que els humans are not persons serien els fetus, les persones dements o les que estan en estat vegetatiu. D’altra banda, els persons are not humans serien, per exemple, la llei dels grans simis proposada per un partit espanyol fa uns anys”. Explicava Mn. Costa.

“Si un simi adult té més autonomia que un fetus i això és el que li fa persona, ara els humans que no són autònoms deixen de ser persones i si els liquidem, no cometem assassinats”. Una afirmació que per Mn. Costa; “és un canvi cultural molt potent, on darrere hi ha un anàlisi filosòfic profund però que està a l’ordre del dia”.

Mons. Antoni Vadell ha volgut transmetre unes paraules sobretot d’agraïment cap a la gran labor que fan els integrants de la Pastoral de la Salut. “Tenim l’oportunitat de reconèixer que des de la seva vulnerabilitat el senyor és amb nosaltres. Per tant, necessitem l’Esperit Sant per poder acompanyar als més vulnerables”.

T'interessarà ...

17 Maig, 2019
La germana teresiana guardonada per la seva trajectòria, aplicant el personalisme de Mounier vinculat amb Santa Teresa en totes les etapes de la seva vida