Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Passat i present a prop dels malalts

La Pastoral de la Salut fa un anàlisi de la seva trajectòria en els serveis religiosos a Catalunya

La sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona va acollir el passat divendres al matí una jornada interdiocesana sobre Pastoral de la Salut. Amb una visió retrospectiva, es va centrar en l’evolució dels serveis religiosos a Catalunya i la necessitat d’actualització i adaptació de la seva tasca als nous temps com a mitjà per avançar en el futur.

Mn. Joan Manuel Bajo, Delegat de Pastoral de la Salut de Tortosa i coordinador de la jornada, va destacar la importància de l’edició d’enguany i la direcció que ha de seguir la Pastoral de cara al futur.

Primera ponència

Una primera ponència titulada “Passat i present dels serveis religiosos”, a càrrec de Dr. Josep M. Forcada, Prior de  l’hospital de la Santa Creu i Sant Pau, va servir per descobrir el passat i fer un repàs per la trajectòria de l’església en l’atenció als malalts. Tot això des de la confiança plena en el Senyor, seguint la missió apostòlica de Jesús d’atendre a tot aquell que pateix i guarir al que està malalt.

Segona ponència

Després d’un petit descans, Mn. Sebastià Aupí, Delegat de la Pastoral de la Salut a la diòcesi de Girona,  va prendre la paraula amb la segona ponència titulada “Bones pràctiques: Informatització dels serveis religiosos”. El Capellà de l’Hospital Trueta va destacar que, seguint amb la visió de futur, l’església catalana ja ha iniciat una tasca d’adaptació amb la informatització dels serveis religiosos.

Des de la seva herència i seguint amb una vocació profunda, el Servei Pastoral continuarà  fortament implicat en el servei d’atenció als malalts.

T'interessarà ...