Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Pas ferm cap al sacerdoci

Jordi Salvany i Melcior Trèmols van ser admesos a ordes en una celebració presidida pel Cardenal Sistach en què van estar recolzats per familiars, formadors del seminari i amics

Mai se sap quan pot arribar la vocació sacerdotal. Que els hi preguntin al Jordi Salvany i al Melcior Trèmols, ambdós vocacions tardanes, que van ser admesos a ordes aquest dilluns al Seminari Conciliar de Barcelona en una celebració presidida pel Cardenal Sistach. Acompanyats per familiars, amics i formadors del seminari, Salvany i Trèmols van donar un pas important en el camí cap al sacerdoci: l’admissió a ordes.

La missa va ser concelebrada per Mn. Josep Maria Turull, rector del Seminari, per altres formadors, així com capellans amics o vinculats a la parròquia de la Puríssima Concepció, on realitza el servei pastoral el Melcior Trèmols, i a la parròquia de Sant Ramon de Penyafort, on fa el servei el Jordi Salvany.

Quaresma i admissió a ordes

En la seva homilia, el Cardenal Sistach va relacionar el temps de Quaresma i el que aquest període litúrgic comporta amb el sacerdoci. I és que aquells que són admesos a ordes arribaran a ser capellans i hauran de “posar en pràctica” la misericòrdia de Déu amb el sagrament de la confessió i amb l’atenció caritativa.

“Sí, vull servir Crist i l’Església”

Els dos seminaristes, cridats un per un, van acceptar servir Crist i l’Església, amb veu alta i davant el Cardenal. Posteriorment, els dos alhora es van agenollar per rebre la benedicció del bisbe de la diòcesi i poder continuar, així, el seu camí cap al sacerdoci que continua amb les ordenacions diaconals del proper 22 de març en què el Melcior Trèmols i el Marc Labori seran ordenats ministres de l’Església al servei de Déu.

Un cop finalitzada la celebració d’admissió a ordes, el Cardenal Sistach va sopar amb tots els seminaristes i els va aconsellar com ser un bon capellà.

T'interessarà ...