Pàgina d'inici > Noticies > Papa Francesc

Papa Francesc: “Un cristià viu en l’alegria!”

Cal demanar al Senyor que ens tregui les pors i que ens doni la pau i l’alegria de Jesucrist

“Un cristià que contínuament viu en la tristesa, no és un cristià”, així de contundent es va mostrar el Pontífex argentí durant l’homilia de l’Eucaristia matutina celebrada a la Capella de la Casa de Santa Marta. També va voler remarcar que el temor de Déu és diferent a la por, ja que el temor “és una virtut , no debilita ni paralitza, ans al contrari, empeny cap a la missió que el Senyor ens dóna”.

La por fa mal

El Papa va ser molt clar a l’hora de parlar de les pors que poden tenir alguns cristians declarant que “qui té por no fa res, no sap què fer. Aquestes persones es concentren en si mateixes, cauen en un egocentrisme egoista i queden paralitzades per por a que els hi passi quelcom de dolent”. A més va indicar que els cristians porucs són aquelles persones que no han entès el missatge de Jesús, ja que “la por no és una actitud cristiana, sinó la d’una ànima empresonada, sense llibertat per crear alguna cosa, que no mira endavant per fer el bé”. Acte seguit, va recomanar als cristians “demanar la gràcia de la valentia que ve de l’Esperit Sant per no ser una comunitat malalta, tancada en si mateixa”.

El do de l’alegria

El Sant Pare va voler parlar de la veritable alegria cristiana, “diferent a la diversió, que quan venen moments de dolor es converteix en obscuritat”. Va recordar que “l’alegria cristiana, en els moments més tristos, en els moments de dolor, es converteix en pau”, ja que la del cristià “no és una alegria passatgera, sinó que és un do de l’Esperit Sant”. Referint-se a aquest do que també cal demanar, va afegir que “cal tenir el cor sempre alegre perquè el Senyor ha vençut”. Va concloure l’homilia declarant que “quan l’Església té por i no rep l’alegria de l’Esperit Sant, emmalalteix”.    

T'interessarà ...