Pàgina d'inici > Noticies > Papa Francesc

Papa Francesc: “Són germans nostres que volen una vida millor”

El Pontífex, en el rés del ´Regina Coeli´, va instar a la comunitat internacional a resar en silenci per tots els morts al Mediterrani

Davant l’accident del vaixell naufragat en aigües sicilianes on viatjaven més de 700 persones d’origen africà el Sant Pare va apel·lar als responsables i polítics perquè situacions com aquestes no segueixin succeint.

Va fer al·lusió a les lectures dominicals que parlaven de ser testimonis, com algú que ha vist, que recorda i que compta. Tres verbs fonamentals de la identitat i la missió: veure, recordar i explicar. Testimoni de fe que no pot ser distant i fred, sinó com un que s’ha qüestionat. Clarament emocionat el Papa va convidar a ser testimonis també d’aquestes morts, veure la realitat i reaccionar davant tant sofriment.

Més de 1000 morts a la Mediterrània

Un dels 28 supervivents del naufragi va relatar que al vaixell viatjaven més de 700 persones més i que van bolcar en apropar un pesquer portuguès i col·locar tots en el mateix costat del vaixell per demanar auxili. Confirmen aquestes morts la portaveu d’ACNUR i Itàlia, Carlotta Sami, sumarien en els últims dies més de 1000 morts en aigües del canal de Sicília, a buscar d’una vida millor.

El Papa Francisco va concloure demanant que segueixin resant per ell i pels morts ofegats al mar: “són homes i dones com nosaltres que busquen una vida millor, famolencs, perseguits, ferits, explotats, víctimes de guerres, busquen una vida millor … Buscaven la felicitat “.

T'interessarà ...